Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, 15:41

Ιωσήφ Στύλος για πληροφοριακές πινακίδες: ”Πρόκειται για εκτρώματα καθαρά για διαφημιστικούς λόγους”

Σε συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής ο πρόεδρος της επιτροπής εισηγήθηκε την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων στην πόλη μας. Μη προσκομίζοντας σε εμάς κάποιο προσχέδιο, ούτε εμείς βέβαια του ζητήσαμε κάτι γιατί θεωρήσαμε ότι όντος θα είναι πληροφοριακές πινακίδες. Συμφωνήσαμε στην τοποθέτηση τέτοιον πινακίδων και δώσαμε την θετική μας ψήφο σαν παράταξη έχοντας στο νου μας σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες και ανάλογες πινακίδες.

Πιστεύοντας ότι πρόκειται για ποιοτική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου. Βλέποντας σήμερα τα εκτρώματα που τοποθετήθηκαν κατάλαβα ότι κάτι άλλο είχε στον νου της η δημοτική αρχή και κακώς την εμπιστευτήκαμε. Αναρωτιέμαι ποιος καθοδήγησε τον κ. Δήμαρχο να δεχθεί ώστε να τοποθετήσουμε στο δημόσιο χώρο μας διαφημιστικές πινακίδες – ταμπλό διότι αυτό βλέπουμε σήμερα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις με λανθασμένο προσανατολισμό έτσι ώστε έστω ο υποτυπώδης χάρτης πληροφοριών να κοιτά σε τυφλό μέρος. Είναι πασιφανές ότι σκοπός της πινακίδας είναι η διαφημιστική προβολή και όχι η πληροφόρηση των τουριστών.

Αλήθεια σε τόσα ταξίδια που έχει κάνει στο εξωτερικό ο κ. Δήμαρχος, δε στάθηκε ποτέ μπροστά από μια τέτοια πινακίδα ώστε να έχει γνώση για το τι μιλάμε; Θα συμβούλευα λοιπόν τον κ. Δήμαρχο να ταξιδέψει στο εξωτερικό σύντομα, και γιατί όχι να πάρει μαζί του όλους τους αντιδημάρχους αλλά και τους ειδικούς συμβούλους του και να εκπαιδευτούν γιατί έχουν πλήρη άγνοια. Αυτό είναι το όραμα του κ. Δημάρχου και των ειδικών συμβούλων του λοιπόν;

Αυτή είναι η έξυπνη πόλη που που οραματίζονται να δημιουργήσουν; Αυτό είναι το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2020-2024 για την πόλη μας και τον τουρισμό; Όχι εμείς δε πρεσβεύουμε κάτι τέτοιο. Η παράταξη μας και εγώ οραματιζόμαστε τελείως διαφορετικά αυτόν τον τόπο έχουμε τελείως διαφορετική άποψη για το τι σημαίνει έξυπνη πόλη. Και σίγουρα η αισθητική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου δε θα περιλαμβάνει διαφημίστηκες πινακίδες εταιριών.

Η παράταξη μας έχει σχέδιο και όραμα, μεθοδικότητα και γνώση επίσης. Θα συνεχίσουμε λοιπόν να αγωνιζόμαστε γι’ αυτά.

Ο δημοτικός σύμβουλος

Στύλος Ιωσήφ


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Α.Σ.ΠΡΕΒΕΖΑΣ «ΕΥ ΖΗΝ» σε αγώνες στη Λευκάδα και στα Γρεβενά

Επόμενο Άρθρο

Στέργιος Γιαννάκης για Πανελλαδικές: Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...