Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024, 2:25

Ιωάννινα: Από Τρίτη 06/10 αυστηρά έκτακτα μέτρα λόγω κορονοϊού

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων μπαίνουν η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και ο δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποτροπής περαιτέρω μετάδοσης του κορονοϊού, έπειτα από σχετική εντολή του Νίκου Χαρδαλιά.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, η αναστολή λειτουργίας των μαγαζιών από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, η απαγόρευση πάρτι, λιτανειών, αλλά και περιορισμοί στις λαϊκές αγορές και τις συναθροίσεις.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, καθώς και στο Δήμο Ιωαννιτών, Π.Ε Ιωαννίνων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και στο Δήμο Ιωαννιτών.

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.
  • Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για επτά (7) ημέρες από την Τρίτη 06-10-2020 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020.

Επίσης, ραγδαία είναι η εξάπλωση του κορονοϊού στην Αττική, ωστόσο δεν είναι η μοναδική περιοχή που ανησυχεί τους ειδικούς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, με τα έως σήμερα δεδομένα, οι πέντε περιοχές της χώρας με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο είναι η Πέλλα, τα Τρίκαλα, η Αττική, η Λακωνία και τα Ιωάννινα. Σε ό,τι αφορά τα νέα περιστατικά κορονοϊού η πεντάδα των περιοχών διαμορφώνεται ως εξής: Κοζάνη, Δράμα, Πέλλα, Ιωάννινα και Αχαΐα.

Προηγούμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας, 1 στην Π.Ε. Άρτας και 8 στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Επόμενο Άρθρο

Πίσσα μαύρη τα στενά στον Παντοκράτορα – Ποιος ευθύνεται για αυτό;

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...