Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 9:47

Ιατρικός Συλλόγος Πρέβεζας – «Οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί στηρίζουν τους νοσοκομειακούς ιατρούς της περιοχής»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας εκτιμώντας τη σοβαρότητα της υγειονομικής κρίσης για το νομό μας, συνεδρίασε εκτάκτως στις 22/03/2021, και έλαβε αποφάσεις υποστήριξης του έργου που επιτελούν οι συνάδελφοι μας του Δημοσίου συστήματος υγείας.

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στα μέλη του που υπηρετούν στο δημόσιο σύστημα υγείας και καλεί την πολιτεία να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα προς αυτούς.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας για το εάν ο ιδιωτικός τομέας στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας, σας ενημερώνουμε ότι από αρκετό καιρό και ακόμα σήμερα στο νοσοκομείο μας υπηρετούν με τα έκτακτα μέτρα, από τον ιδιωτικό τομέα παθολόγος ιατρός και αναισθησιολόγος ιατρός.  Επίσης στο Κ.Υ. Φιλιππιάδας υπηρετούν παιδίατρος, πνευμονολόγος και καρδιολόγος. Εκκρεμεί δε αίτηση από μηνών  ιατρού  ΩΡΛ, προς την 6η ΥΠΕ,  για πρόσληψη στο νοσοκομείο Πρέβεζας ή στο Κ.Υ. Φιλιππιάδας.

Ενημερώνουμε ότι ο Π.Ι.Σ. δεν είναι σωματείο αλλά Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου το οποίο σύμφωνα με την πολιτεία αποτελεί μόνιμο σύμβουλο του εκάστοτε υπουργού υγείας για όλα τα θέματα υγείας. Τόσο ο Π.Ι.Σ. όσο και ο σύλλογός μας από την αρχή της πανδημίας έχουν καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων τα οποία υπήρχαν από χρόνια αλλά που τώρα εν μέσω κρίσης έχουν γίνει πολύ έντονα σε σημείο ώστε το υπουργείο να αδυνατεί να αντιμετωπίσει και να αναγκάζεται να προχωρήσει στο μέτρο της επίταξης.

Σαν σύλλογος έχουμε από την αρχή της πανδημίας καταθέσει προς τη διοίκηση του νοσοκομείου μας, κατάλογο μελών του ιδιωτικού τομέα που είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας όποτε και αν κριθεί αναγκαίο. Δηλώνουμε επίσης ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί, μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας, τίθενται στη διάθεση της πολιτείας, για την κάλυψη αναγκών του ΕΣΥ, εντός των ορίων ευθύνης του συλλόγου μας.

Εκτιμούμε ότι στα πλαίσια διαχείρισης του υπάρχοντος προσωπικού του ΕΣΥ, θα πρέπει να αξιοποιηθούν περαιτέρω και οι συνάδελφοι της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για τη κάλυψη αναγκών της δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Δηλώνουμε ότι αν η πολιτεία είχε προνοήσει και έχει την πρόθεση να επιλυθεί το πρόβλημα τώρα αμέσως να προχωρήσει σε υλοποίηση όλων των προτάσεων για πρόσληψη όλων των εκκρεμών αιτήσεων και για τις από ετών προκηρυγμένες θέσεις και τις πρόσφατες, να προχωρήσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης, οι οποίες ακόμα και σε καθεστώς πανδημίας μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και δυο χρόνια. Υπάρχει σημαντικός αριθμός ιατρών που επιθυμεί να ενταχθεί στο εθνικό σύστημα υγείας και εκλιπαρεί για  μία θέση αλλά η πολιτεία προτιμά να προσλαμβάνει με το θεσμό του επικουρικού και όχι μόνιμους. Παράλληλα με την αποχώρηση λόγω ηλικίας πολλών συναδέλφων η υποστελέχωση  των δημόσιων δομών έχει φθάσει σε οριακό επίπεδο και η λύση δεν είναι σίγουρα η επίταξη η οποία θα καλύψει τις ανάγκες για τρείς μήνες και μετά; Θα λήξει η πανδημία και θα ξεχάσουμε το πρόβλημα το οποίο θα εξακολουθεί να υπάρχει.

Τέλος εν μέσω της πανδημίας και σε σχέση με την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την διοίκηση του νοσοκομείου την περιφέρεια τον δήμο και τον ΙΣ για την ανέγερση νέου σύγχρονου νοσοκομείου στην περιοχή μας το οποίο τώρα παρά ποτέ καθίσταται αναγκαίο, δεδομένου ότι το υπάρχων δεν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό να νοσηλεύσει διασωληνωμένα και βαριά περιστατικά, καλούμε όλους τους φορείς της πόλης μας με οποιονδήποτε τρόπο να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Για το ΔΣ,

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Δήμας Θωμάς                                                          Σουμαλεύρης Δημήτριος

Προηγούμενο Άρθρο

Μήνυμα Κώστα Μπάρκα για την Επέτειο των διακοσίων ετών της Εθνικής Ανεξαρτησίας

Επόμενο Άρθρο

Μήνυμα του Δημάρχου Πάργας κ. Ζαχαριάς για την επέτειο 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...