Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 18:57

Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας: Επιστολή Διαμαρτυρίας – ”Διχάσατε τον Ιατρικό Κόσμο”

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας ως θεσμοθετημένος φορέας με αρμοδιότητα εκ του Νόμου για την παρακολούθηση του επιπέδου περίθαλψης στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα σε συνεργασία με τον ΠΙΣ, την 6η  Υγειονομική Περιφέρεια και το Νοσοκομείο Πρέβεζας, είχε προγραμματίσει τον εμβολιασμό του συνόλου σχεδόν των Ιδιωτών Ιατρών μελών του μετά την ολοκλήρωση, πολύ σωστά, του εμβολιασμού των  ιατρών του ΕΣΥ και της ΠΦΥ και του προσωπικού των νοσοκομείων και ΠΦΥ, για την Τετάρτη  13-01-2021 έως Πέμπτη 14-01-2021 στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Δυστυχώς όμως στην προσπάθειά σας να εμβολιασθούν οι Ιδιώτες Ιατροί, τους οποίους μάλλον θεωρείτε  περιττούς, τούς βάλατε όλους, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και παρά τα όσα είχαν ανακοινωθεί, να κλείσουν ραντεβού στην κοινή πλατφόρμα του γενικού πληθυσμού.

Έτσι πετύχατε αφ΄ ενός να ακυρώσετε τους προγραμματισμένους εμβολιασμούς του Συλλόγου μας και πολλών ακόμα συλλόγων και να διχάσετε τον Ιατρικό κόσμο. Αφετέρου δημιουργήσατε αναστάτωση σε όλους τους Ιδιώτες Ιατρούς σε όλη την Ελλάδα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορεί να βρεί άμεσα κενή ημερομηνία. Τα ραντεβού σε πολλές περιπτώσεις πάνε για τον Μάρτιο.

Έμπρακτα αποδεικνύεται ότι στο μυαλό των εισηγητών σας δεν υπήρξε ποτέ ο Ιδιώτης Ιατρός ως λειτουργός του συστήματος υγείας.

Κύριοι, όλοι οι Ιατροί είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ για να λειτουργεί σωστά το σύστημα ΥΓΕΙΑΣ.

Περιττό  να αναφέρουμε για τους  εργαζόμενους ιατρούς και προσωπικό νοσηλευτικό και διοικητικό στις  Ιδιωτικές  Κλινικές που φροντίσατε να εφοδιαστούν με εμβόλια  και να καλυφθούν άμεσα ενώ για όσους υπηρετούν σε μη εμβολιαστικά Κέντρα τους βάλατε  στην ίδια πλατφόρμα με  τους  Ιδιώτες  και  το γενικό πληθυσμό διαχωρίζοντας έτσι το ιατρικό προσωπικό σε κατηγορίες και υποκατηγορίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ οι προτάσεις του  υπ΄αριθμό 8173/13-01-2021 εγγράφου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

1) Ζητούμε την άμεση αποστολή ραντεβού απο την ΗΔΙΚΑ  σε κάθε γιατρό που έχει δηλώσει και του οποίου το ΑΜΚΑ βρίσκεται στην διάθεση των υπηρεσιών σας απο 28 Δεκεμβρίου 2020,ώστε να αποκατασταθεί η ορθή πράξη των πραγμάτων.

2) Στην ίδια κατεύθυνση θα πρέπει οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί στα Νοσοκομεία μετά από τις συνεννοήσεις  των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων, που ανεστάλησαν να ενεργοποιηθούν άμεσα.

3) Επίσης ζητούμε την άμεση δυνατότητα στους θεράποντες Ιατρούς να μπορούν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό των ασθενών τους, καθώς είναι παράδοξο να παραπέμπουν οι Ιατροί τους ασθενείς τους, στα ΚΕΠ και στα Φαρμακεία γεγονός που  συνιστά ταλαιπωρία των ασθενών.

4) Ζητάμε τον προγραμματισμό για τον εμβολιασμό όλου του βοηθητικού προσωπικού που εργάζεται στα ιδιωτικά ιατρεία της επικράτειας διότι ευρίσκονται στην πρώτη γραμμή μαζί με το ιατρικό προσωπικό.

5)  Καλούμε όλες τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, τοπικές ή κεντρικές, να δώσουν αμέσως στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία της περίθαλψης των συμπολιτών μας και αφορούν την νοσηλεία τους από την αρχή της πανδημίας covid μέχρι σήμερα, τηρώντας ταυτόχρονα τους κανόνες των προσωπικών δεδομένων. Αυτό θα μας βοηθήσει να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα που θα έχουν εφαρμογή στην καλύτερη αντιμετώπιση ενός πιθανού τρίτου κύματος covid-19, μαζί με την παράλληλη ενίσχυση σε προσωπικό και εξοπλισμό του συστήματος υγείας.

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ.

Για το ΔΣ,

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Θωμάς Δήμας                                                   Δημήτριος Σουμαλεύρης

Προηγούμενο Άρθρο

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ‘’ Υγεία, Οικονομία και Ελληνοτουρκικά :τρία μέτωπα στα οποία η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει.’’

Επόμενο Άρθρο

Click in shop: Έτσι θα λειτουργεί στην πράξη – «Θα ξεκινήσουμε με 50% έκπτωση»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...