Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024, 22:23

Θεσπρωτία: “Έφυγε” σε ηλικία 111 ετών

Έφυγε από τη ζωή μια από τις μακροβιότερες Θεσπρωτές σε ηλικία 111 ετών.

Πρόκειται για μια πολύ σεμνή και καλοσυνάτη γυναίκα, το χαμόγελο και η ανοιχτή αγκαλιά της δεν της έλειπαν ποτέ, την όλγα Ντάσκα από το Πολύδροσο Παραμυθιάς , η οποία είχε παντρευτεί και ζούσε στα Πηγαδούλια Φιλιατών.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της Αδελφότητας Πολυδροσιτών εκπαιδευτικός Μαρία Λαμπρίδου η αλησμόνητη γιαγιά Όλγα, που αποδείχθηκε γερό κόκαλο και είχε μια ξεχωριστή ευγένεια το πρόσωπό της, τα είχε, σύμφωνα με μαρτυρία ανιψιάς της 400 μέχρι την τελευταία στιγμή και χαίρονταν τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της.

Έζησε πάνω από ένα αιώνα και βίωσε όλες τις έντονες μεταλλάξεις και όλα τα γεγονότα του 20 αι., αλλά και πρόλαβε και τις απαρχές του 21ου αιώνα, τις δύο πρώτες δεκαετίες του.

Σπανίζουν τέτοιες περιπτώσεις στις ημέρες μας, και όσον αφορά το μακρύ χρόνο ζήσης, αλλά και το βαθύ ήθος, που τη διέκρινε σε όλη της τη ζωή και αποτελεί τη σπουδαία κληρονομιά της.

Έζησε πάνω από ένα αιώνα και βίωσε όλες τις έντονες μεταλλάξεις του 20 αι., αλλά και πρόλαβε και τις απαρχές του 21ου αιώνα, τις δύο πρώτες δεκαετίες του.

Η. Μ. 

Προηγούμενο Άρθρο

1st Interwetten FIBA 3×3 Greece Tour: Ο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης βράβευσε την Δέσποινα Παπαμιχαήλ

Επόμενο Άρθρο

Τροχαίο στην Πρέβεζα Ι.Χ με μηχανή…οδηγός της μηχανής ήταν αστυνομικός

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...