Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 20:58

Θερμή υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+

Με χαρούμενα χαμόγελα πλημμύρισε το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας στην τελετή υποδοχής μαθητών και εκπαιδευτικών από σχολεία της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας και της Κροατίας που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα διασχολικής συνεργασίας Erasmus+(2019-2022) με το γενικό τίτλο Eco-Herit@geMatters που εκπονεί το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας.

Το πρόγραμμα έχει στόχο την οικολογική ευαισθητοποίηση των σχολείων και των μαθητών στην προώθηση της ευρωπαϊκής ποικιλομορφίας, μέσω της γνώσης και της ανταλλαγής πολιτισμού, ιστορίας, πολιτιστικής και οικολογικής κληρονομιάς, υιοθέτηση εθνικών τόπων οικολογικού ενδιαφέροντος και δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών από τους μαθητές. Η τελετή υποδοχής πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Πρέβεζας, την Περιφερειακή Ενότητα και την παιδαγωγική ομάδα του σχολείου.

Τις αντιπροσωπείες των σχολείων καλωσόρισε στην πόλη μας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Κωνσταντίνος Ακρίβης, ο οποίος συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές για ότι έχουν κάνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ευχήθηκε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, ώστε στο μέλλον να έχουμε ένα περιβάλλον καλύτερο και φιλικό προς τους ανθρώπους. Οι αντιπροσωπείες από τα 5 συνεργαζόμενα σχολεία (22 μαθητές και 10 εκπαιδευτικοί), που βρίσκονται στην πόλη μας από τις 24 Οκτωβρίου θα παραμείνουν μέχρι τις 30 του μήνα και θα συμμετέχουν σε κοινές δράσεις που οργανώνει το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας ως σχολείο υποδοχής, ενώ επόμενος σταθμός θα είναι το Gangi στην Σικελία της Ιταλίας.

Οι εκπρόσωποι των σχολείων στους σύντομους χαιρετισμούς τους περιέγραψαν την οικολογική αναγκαιότητα και σημασία του προγράμματος για τις χώρες τους, (ιδιαίτερα η Σικελία που πλήττεται από τις βροχοπτώσεις με πολλές καταστροφές και απώλειες συνανθρώπων τους) και ευχαρίστησαν το 4ο Γυμνάσιο και τον Δήμο Πρέβεζας για την συνεργασία και την φιλοξενία.

Η Συντονίστρια του προγράμματος και Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας κ.Βαρβάρα Ζαντραβέλη αφού αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος που υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά και με ισχύ δύο ακόμη χρόνια, ανακοίνωσε πως το 4ο Γυμνάσιο ανακηρύχθηκε “eTwinning school”, γεγονός που όπως σημείωσε αποτελεί δημόσια επιβεβαίωση της αφοσίωσης του σχολείου στην ποιότητα και του βαθμού στον οποίο είναι ανοιχτό στη συνεργασία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η κα Ζαντραβέλη ευχαρίστησε τους αντιπροσώπους των σχολείων και τα παιδιά, τον Αντιδήμαρχο κ. Ακρίβη και την τοπική αυτοδιοίκηση που αποτελεί σημαντικό αρωγό στην προσπάθεια του σχολείου για συνεργασίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. “Βασική προϋπόθεση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι τα σχολεία να υποστηρίζονται από την τοπική κοινωνία κι εμείς ως 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας, έχουμε μια ανοιχτή επικοινωνία με την τοπική κοινωνία”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Ζαντραβέλη και ευχαρίστησε τους φορείς, τους γονείς των μαθητών και ολόκληρη την παιδαγωγική ομάδα για τη συνέργεια και τη συλλογική δουλειά προς την επίτευξη των στόχων.

Τις προσωπικές Ετικέτες Ποιότητας του eTwinning, παρέδωσε στους εκπαιδευτικούς της Ελληνικής παιδαγωγικής ομάδας και στους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας και στη συνέχεια σε όλους τους αντιπροσώπους και τους μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων ο Αντιδήμαρχος κ.Ακρίβης.

Την εκδήλωση έκλεισε η Επιστημονική Συνεργάτιδα του Δημάρχου Πρέβεζας κ.Σέβη Κονταξή η οποία ευχαρίστησε κι εκείνη τις αντιπροσωπείες για την παρουσία τους στην πόλη μας, δηλώνοντας εντυπωσιασμένη με όσα έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια εκπαιδευτικοί και μαθητές και συνεχάρη τόσο την κ. Ζαντραβέλη προσωπικά, όσο και την παιδαγωγική ομάδα του 4ου Γυμνασίου, που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στους μαθητές τους, τους αυριανούς ενεργούς πολίτες της κοινωνίας μας, τη σημαντική ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες, να εργαστούν ομαδικά, αλλά και να κατανοήσουν και να μεταδώσουν τα οικολογικά μηνύματα του προγράμματος.

Η ίδια προέτρεψε εκπαιδευτικούς και μαθητές να συνεχίσουν να λαμβάνουν μέρος σε τόσο σημαντικά προγράμματα, όπως το ERASMUS+ που έχουν σαν αποτέλεσμα πολλαπλά οφέλη για τους μαθητές και μαθήτριες και στα οποία ο Δήμος πάντα θα είναι αρωγός. Τέλος η κ. Σέβη Κονταξή μαζί με τον αντιδήμαρχο κ.Κων/νο Ακρίβη, εκ μέρος του Δήμου Πρέβεζας προσέφεραν σε κάθε εκπαιδευτική αντιπροσωπεία ένα αναμνηστικό δώρο από την επέτειο των 109 χρόνων από την απελευθέρωση της Πρέβεζας και ένα αντίγραφο χειρόγραφο του ποιήματος “Αισιοδοξία” του μεγάλου ποιητή Κώστα Καρυωτάκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν όλα τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς της covid-19.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Τ.Ε Πρέβεζας Κ.Κ.Ε – Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Παναγιώτη Σαρρή

Επόμενο Άρθρο

Στον Λούρο ο ΠΑΣ Πρέβεζα αντιμετωπίζει τον Θρίαμβο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...