Θεατρική παράσταση από το 1ο δημοτικό σχολείο Πρέβεζας

Ημερομηνία:

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας παρουσιάζει την Τετάρτη 13 Μαΐου 2026 και ώρα 7:30 μ.μ., στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, τη θεατρική παράσταση με τίτλο: «Μη μου το δώσεις όπως το πήρες».

Πρόκειται για μια πρωτότυπη σκηνική δημιουργία με επίκεντρο το γενεαλογικό τραύμα και τις αόρατες διαδρομές της μνήμης από γενιά σε γενιά. Μέσα από την ιστορία τριών γυναικών — γιαγιάς, μάνας και κόρης — η παράσταση επιχειρεί να φωτίσει όσα μεταφέρονται σιωπηλά μέσα στο χρόνο: φόβους, απώλειες, ενοχές, αλλά και την ανάγκη για λύτρωση και επανανοηματοδότηση της ανθρώπινης εμπειρίας.

Η υπόθεση ακολουθεί τη Μαργαρίτα, η οποία, μέσα από μια εσωτερική και βαθιά βιωματική διαδρομή, προσπαθεί να ξετυλίξει την «αόρατη κλωστή» που συνδέει τη δική της ζωή με τις γυναίκες που προηγήθηκαν. Το έργο αναμετριέται με το ερώτημα:
Πόσο από το βάρος που κουβαλάμε είναι πραγματικά δικό μας και πόσο μας παραδόθηκε «όπως το πήραν»;

Η δραματουργία και το σενάριο της παράστασης τροφοδοτήθηκαν από την πολύτιμη «πρώτη ύλη» της ελληνικής γραμματείας και λαογραφίας. Ιδιαίτερη έμπνευση, κείμενα και λέξεις αντλήθηκαν από τα έργα:

  • «Αυτές που γίναν ένα με τη γη» της Γεωργίας Σκοπούλη (Εκδόσεις Δωδώνη)
  • «Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ» της Μαργαρίτας Φρανέλη (Εκδόσεις Πατάκη)

Η παράσταση αποτελεί το αποτέλεσμα μιας πολύμηνης συλλογικής προσπάθειας μαθητών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι προσέγγισαν με ευαισθησία και τόλμη ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και πολυεπίπεδο θέμα, αναδεικνύοντας τη δύναμη της θεατρικής τέχνης ως μέσου έκφρασης, ενσυναίσθησης και προσωπικής αναζήτησης.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας προσκαλεί το κοινό σε μια βραδιά θεάτρου και συγκίνησης, όπου η σκηνή γίνεται τόπος μνήμης, συνάντησης και βαθιάς ανθρώπινης αλήθειας.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρουσίαση βιβλίου: «Η ΙΙΙ Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πρέβεζας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ενδοχώρα» και ο Σύλλογος Φίλων της...

Κώστας Μπάρκας: «Όχι έργα χωρίς σχεδιασμό σε βάρος του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας στη Λούτσα και τον Βράχο»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών...