Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, 18:35

Θέσεις, προτάσεις και αιτήματα των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Πρέβεζας

Οι μαθητές μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες γενικών συνελεύσεων αποφάσισαν για την στάση που θα κρατήσουν απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης. Αρχικά οι μαθητές όρισαν με σαφήνεια τα αιτήματα για τα οποία προχώρησαν σε κινητοποιήσεις (καταλήψεις, πορείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

Τα αιτήματα των μαθητών είναι:

  • Καθημερινή λειτουργία των σχολείων με ολιγομελή τμήματα από 12 έως 15 μαθητές σε αναλογία με το μέγεθος της αίθουσας για την σωστή τήρηση των αποστάσεων
  • Μαζικά δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές
  • Καμία μείωση στα τμήματα όλων των σχολείων
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικού και υγειονομικού προσωπικού σε όλα τα σχολεία
  • Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων
  • Άμεση ενίσχυση του εκπαιδευτικού συστήματος και συστήματος, να δοθούν χρήματα στα σχολεία και τα νοσοκομεία και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς για την διεξαγωγή ιμπεριαλιστικών πολέμων

Ακόμα οι μαθητές με σχετική ανακοίνωση τους, που κοινοποιήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ εξέφρασαν την απόλυτη αντίθεση τους για την ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγο κατάληψης και την ποινικοποίηση του αγώνα των μαθητών. Οι μαθητές δεν θέλουν  τους καθηγητές απέναντι τους να παίζουν τον ρόλο του ρουφιάνου για να καταγράφουν ποιοι μαθητές συμμετέχουν στις καταλήψεις.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ!!

Τέλος οι μαθητές δήλωσαν και δηλώνουν ότι διαφωνούν κάθετα στο θέμα τις αναπλήρωσης των ημερών που το σχολείο βρισκόταν υπό κατάληψη η αναπλήρωση του μαθήματος στις σχολικές γιορτές και περιπάτους έχουν με βάση τον νόμο τιμωρητικό χαρακτήρα. Οι μαθητές δεν διαπραγματεύονται πάνω σε αυτά τα θέματα με κανένα.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ:

Οι μαθητές προτείνουν να γίνουν άμεσοι διορισμοί μόνιμου προσωπικού στα σχολεία για να μπορούν να αξιοποιηθούν οι κενές αίθουσες που υπάρχουν στο κτήριο, να απαιτηθεί από όλη την σχολική κοινότητα (σύλλογος διδασκόντων, διεύθυνση, μαθητές, γονείς) να ενισχυθεί άμεσα το σύστημα παιδείας οικονομικά και να μην σπαταλούνται  χρήματα άσκοπα σε πολεμικούς εξοπλισμούς που θα χρησιμοποιηθούν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Όλα τα παραπάνω έχουν προκύψει μέσα από γενικές συνελεύσεις των μαθητών και είναι απλά ένα συμπερασματικό κείμενο, δεν αποτελεί προϊόν κάποιου-ων μεμονωμένων μαθητών του σχολείου.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ 2ΟΥ ΓΕΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων: Συνάντηση με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Επόμενο Άρθρο

Ένα ποίημα για τον Παύλο Φύσσα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...