Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023, 11:33

Η estiasigreece για το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης στις επιχειρήσεις εστίασης

Θέση για τα όσα ανακοινώθηκαν μέσα στην εβδομάδα από τον Πρωθυπουργό σχετικά με το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης προϋπολογισμού 330 εκατ. ευρώ για τις επιχειρήσεις της εστίασης, παίρνει η πρωτοβουλία Estiasigreece, όπου μέλος της είναι και ο Σύλλογος Εστίασης & Καφέ Μπαρ Πάργας. Αναλυτικά:

“Παρέμβαση σχετικά με την Νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους. Το πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της εστίασης καλύπτει το πάγιο αίτημα για κλαδικά και στοχευόμενα μέτρα.​

Ο σχεδιασμός του όμως έχει δυο πολύ συγκεκριμένα και σαφή ζητήματα που θα αποκλείσουν ουσιαστικά χιλιάδες επιχειρήσεις από την ενίσχυση.​ Το διάστημα της μείωσης του -30% για το 2020 περιλαμβάνει μήνες (Ιανουάριο & Φεβρουάριο) κανονικής λειτουργίας.​ Πρόταση: Το -30% να αφορά το διάστημα της πανδημίας όπως είναι και το εύλογο.

Δηλαδή το διάστημα 1/4/2020 – 31/12/2020 ή αν πρέπει να συγκριθεί ημερολογιακό έτος το διάστημα 1/4/2020-1/3/2021.​ Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα υποκαταστήματα του 2019 & 2020 στο ίδιο ΑΦΜ, που αυξάνουν τον συνολικό τζίρο και δεν απεικονίζουν την πραγματική μείωση εσόδων. Πρόταση: Πρόβλεψη για εξαίρεση των τζίρων των υποκαταστημάτων στον συνολικό τζίρο ώστε να γίνει διακριτή η πραγματική μείωση τζίρου στο κεντρικό.​

Η estiasigreece στοχεύει στην επανεκκίνηση όλων των καταστημάτων εστίασης που επλήγησαν από την πρωτοφανή πανδημία με ίσους όρους”.

Προηγούμενο Άρθρο

4/4 – Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Επόμενο Άρθρο

Κοινότητα Βρυσούλας: Παρέλαβαν τα τρόφιμα από το ”Όλοι Μαζί Μπορούμε”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...