Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023, 21:32

Η 25η Μαρτίου ”γέμισε” το Νοσοκομείο Πρέβεζας

Το τριήμερο της 25η Μαρτίου, και η χαλάρωση των μέτρων, έφεραν το Νοσοκομείο της Πρέβεζας να ”χτυπήσει” κόκκινο, αφού τα θετικά κρούσματα γέμισαν τις κλινικές Covid-19.

Οι περισσότεροι εμβολιασμένοι και κυρίως με ήπια συμπτώματα, ωστόσο οι κλινικές γέμισαν με αποτέλεσμα το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό να δίνει ”μάχες” για να βγάλει όσο γίνεται πιο γρήγορα τους συμπολίτες μας που νοσούν και να τους στείλουν στις οικείες τους χωρίς προβλήματα.

Θετικοί κάνουν βόλτες στην Πρέβεζα

Πληροφορίες που έφτασαν στο onprevezanews.gr κάνουν λόγο για ανθρώπους που ελέγχονται και βγαίνουν θετικοί, οι οποίοι μάλιστα μη έχοντας οποιοδήποτε σύμπτωμα, να κάνουν βόλτες στην Πρέβεζα, χωρίς να τους ενδιαφέρει τίποτα, με αποτέλεσμα να κάνουν διασπορά του ιού σε άλλους συνανθρώπους μας.

Αυτό έχει ως συνέπεια η Πρέβεζα να συνεχίζει να έχει καθημερινά τριψήφιο αριθμό ανθρώπων που νοσούν εδώ και δύο εβδομάδες με Covid και να έχουν κάνει το νομό, να συνεχίζει να βρίσκεται στο ”κόκκινο”.

Τα οποιαδήποτε νέα μέτρα χαλάρωσης που εξέταζε η κυβέρνηση τα κρατάει παρά πίσω, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν είναι και η καλύτερη.

Χρήσιμες συμβουλές από το ΕΟΔΥ:

Διαγνώστηκα θετικός με (αντιγονικό rapid ή μοριακό έλεγχο pcr) τι πρέπει να κάνω;

  • Παραμένω σε απομόνωση τουλάχιστον 5 ημέρες και αποφεύγω την επαφή με άλλα άτομα. . Η ημέρα λήψης του θετικού test θεωρείται ως ημέρα 0 και ακολουθούν οι πέντε (5) ημέρες απομόνωσης
  • Βγαίνω από την απομόνωση αν μετά το τέλος του 5ημερου δεν έχω συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο, χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Εάν ο πυρετός συνεχίζει, παράταση της απομόνωσης εντός οικίας μέχρις πλήρους υποχώρησης του πυρετού.
  • Κάνω χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή χρήση διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες μετά τη λήξη της απομόνωσης

Έχω έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα τι πρέπει να κάνω;

Α) είμαι εμβολιασμένος με ενισχυτική δόση ή εμβολιασμένος με 2 δόσεις τους τελευταίους 6 μήνες ή με μία δόση του εμβολίου J&J τους τελευταίους 2 μήνες:

  • Απαιτείται χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για 10 ημέρες και
  • Πραγματοποιώ (PCR ή Rapid AntigenTest) την 5ηημέρα μετά την έκθεση

Β)  είμαι ανεμβολίαστος ή εμβολιασμένος με 2 δόσεις πάνω από 6 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση ή με μία δόση του εμβολίου J&J πάνω από 2 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση:

  • Μένω σε απομόνωση για 5 ημέρες και αποφεύγω την επαφή με άλλα άτομα
  • Πραγματοποιώ (PCR ή Rapid AntigenTest) την 5ηημέρα μετά την έκθεση
  • Μετά την 5η μέρα κάνω χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή χρήση διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες.

Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Θανάσης Ανωγιάτης: ”Το ιστορικό κέντρο είναι ατού για την πόλη θα κινήσει τουριστικά την Πρέβεζα” (βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ κ. Θεοχάρη στο Πολυδύναμο Κέντρο Πρέβεζας