Κυριακή, 2 Απριλίου 2023, 10:09

Η Τηλεκπαίδευση“Κράσαρεεεεεεε” με το… καλημέρα

Ξεκίνησε σήμερα η τηλεκπαίδευση για πολλά σχολεία της χώρας (τα γυμνάσια και τα λύκεια), ωστόσο όπως φαίνεται… όχι με τα καλύτερα δεδομένα.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ίδιοι οι μαθητές, το σύστημα έχει “κρασάρει” και δεν μπορούν να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν το μάθημά τους.

Μαθητές μας έστειλαν μάλιστα και φωτογραφίες που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Σε αυτές φαίνεται πως το σύστημα μέχρι στιγμής είναι απροσπέλαστο, ενώ όπως αναφέρουν το ίδιο αντιμετωπίζουν και οι συμμαθητές τους.

Πάντως πολλές αναφορές για προβλήματα υπάρχουν από μαθητές και στο twitter. Σε κάποιες περιοχές που κατάφεραν να μπουν, έκαναν μάθημα μόνο 2 ώρες και μετά το σύστημα “έπεσε”. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας έχει ενημερωθεί και αναμένεται ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης, η αδυναμία ανταπόκρισης από το Webex ίσως να οφείλεται σε γενικότερη αποτυχία του ευρωπαϊκού σέρβερ και δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στην Ελλάδα.

“Απειλούν με απουσίες αν τα παιδιά δεν έχουν κάμερες”

Αναγνώστης – γονιός του newsit.gr καταγγέλλει πως υπάρχουν απαράδεκτες πρακτικές ενάντια στα παιδιά που δεν διαθέτουν κάμερες.

Όπως αναφέρει: “Υπάρχουν περιπτώσεις καθηγητών που απαιτούν web κάμερες από τους μαθητές με την απειλή απουσίας -κάποιοι έχουν το θράσος να υποδεικνύουν ότι είναι “φτηνές”.

Προηγούμενο Άρθρο

Αυτές είναι οι ΜΕΘ και οι ΜΕΘ – Covid σε όλη τη χώρα -Πόσες είναι κατειλημμένες

Επόμενο Άρθρο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: «Μάθημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ η 7η Νοεμβρίου 2020»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...