Η πρόταση για τις προσλήψεις των νέων Δημοσίων Υπαλλήλων – Το “νέο” ΑΣΕΠ

Ημερομηνία:

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε τους βασικούς άξονες για την αναμόρφωση του ν.2190/1994 για το ΑΣΕΠ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον Πρωθυπουργό.

Εισηγήθηκε συγκεκριμένα την υιοθέτηση νέου θεσμικού πλαισίου στην κατεύθυνση της ενίσχυσης και ενδυνάμωσης του ΑΣΕΠ. «Και αυτό στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής της Κυβέρνησης για διαφάνεια, λογοδοσία, χρηστή διοίκηση, και βέλτιστη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου. Η αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης προκύπτει από τα προβλήματα που επισημαίνονται στις ετήσιες εκθέσεις της Ανεξάρτητης Αρχής, αλλά και από τις διαμορφούμενες συνθήκες (π.χ. πανδημία) των απαιτήσεων από τον δημόσιο υπάλληλο του σήμερα αλλά και των επόμενων ετών», τονίστηκε από τον κ. Θεοδωρικάκο.

Η συγκεκριμένη μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία εστιάζει στον ανασχεδιασμό και εκσυγχρονισμό των διαδικασιών πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ τόσο για το τακτικό προσωπικό όσο και για το προσωπικό ορισμένου χρόνου πάνω στους ακόλουθους άξονες:

  1. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.
  2. Διεξαγωγή γραπτών δοκιμασιών Γνώσεων, Δεξιοτήτων και Προσωπικότητας.
  3. Διακρίβωση δεξιοτήτων και στοιχείων προσωπικότητας των υποψηφίων δημοσίων υπαλλήλων.
  4. Ηλεκτρονικοποίηση διαδικασιών και ανάπτυξη διαλειτουργικότητας μεταξύ ΑΣΕΠ και εμπλεκομένων στις επιμέρους διαδικασίες φορέων που παρέχουν «στοιχεία- εισροές» στις διαδικασίες ΑΣΕΠ.
  5. Σύντμηση χρόνου ολοκλήρωσης διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ ώστε ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ υποβολής αιτήματος του φορέα και ανακοίνωσης του πίνακα διοριστέων να μην υπερβαίνει το ένα έτος.
  6. Κατάργηση των ειδικών διατάξεων που θεσπίζουν αποκλίνουσες διαδικασίες ή μοριοδοτήσεις με κατεύθυνση την ενιαία διαδικασία.
  7. Μείωση διοικητικού βάρους ΑΣΕΠ μέσα από τη δόμηση μιας στιβαρής, ενιαίας και προγραμματισμένης διαδικασίας.
  8. Ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ τόσο ως προς το στελεχιακό δυναμικό όσο και τους συμβούλους προκειμένου να καταστεί δυνατή η με όρους αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας άσκηση του έργου του έργου του.

Πηγή:.epoli.gr

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σφοδρή πρόσκρουση Ι.Χ. σε κολώνα στην Πρέβεζα – Σώος ο οδηγός χάρη στη ζώνη ασφαλείας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Πρέβεζα,...

Ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου Ζηρού με δύο νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Με δύο νέες προσλήψεις ενισχύεται το ανθρώπινο δυναμικό του...

Μεγάλος τελικός Mundial στη Μαρίνα Πρέβεζας

Εσείς που θα δείτε τον τελικό του Mundial; Ο μεγάλος...

Ανακοίνωση-καταγγελία της ΔΑΣ για το νέο εργατικό ατύχημα στο έργο εγκατάστασης φυσικού αερίου

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣΤο...