Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 8:40

Η Πρέβεζα τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

25η Μαρτίου  2021

Μια χώρα που γιορτάζει, θυμάται και τιμά τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επαναστάσεως του 1821.

Η Πρέβεζα είναι μια πόλη που μαζί με ολόκληρη την Ελλάδα ντύνεται στα χρώματα της Γαλανόλευκης και ανοίγει διάπλατα τον ουρανό και τη θάλασσά της για να χωρέσουν τα ιδανικά της Αξιοπρέπειας και της Ελευθερίας.

Η πανδημία δεν επιτρέπει να τιμήσουμε  με τη φυσική  μας παρουσία τους Ηρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και σήκωσαν τη Σημαία της ψηλά.

Όλοι τους όμως έχουν και θα έχουν για πάντα μια θέση στην καρδιά μας.

Υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η Πρέβεζα θα τιμήσει την 25η Μαρτίου 1821 διοργανώνοντας εκδηλώσεις  και δράσεις που μπορούμε να παρακολουθήσουμε όλοι με ασφάλεια  και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

Πέμπτη 25 Μαρτίου

  • 11:00: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα τελεστεί Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ .Χρυσοστόμου. Ακολουθεί ομιλία από την  κα Γκόπη Ολγα εκπαιδευτικό του  5ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας.
  • 11.30: Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης.
  • 12:00: Παιάνιση εμβατηρίων στους δρόμους της πόλης από την Φιλαρμονική Πρέβεζας “Ορφέας”.
  • 20:00: Η  Επιτροπή “Πρέβεζα 2021” τιμώντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επαναστάσεως του 1821, διοργανώνει διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση με θέμα “Οι παράγοντες που οδήγησαν στην επανάσταση του 1821”. και ομιλητή τον συντοπίτη μας και πρώην πρύτανη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μιχαήλ Λουκά. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, το κανάλι του Δήμου στο youtube και την επίσημη ιστοσελίδα της επιτροπής “Preveza 2021”.

Επίσης την Τετάρτη και την Πέμπτη 24 και 25 Μαρτίου τα εμβληματικά κτίρια του Δημαρχείου  και του πύργου του ρολογιού στον Αγιο  Χαράλαμπο θα φωτιστούν στα χρώματα της Γαλανόλευκης ενώ στο Δημαρχείο θα “κυματίσει” και μια φωτεινή σημαία (δράσεις που θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική προσφορά του συμπολίτη μας Βασιλείου Μάρκου).

Εξίσου σημαντικό αγαθό με την Ελευθερία είναι και η υγεία μας.

Και σε αυτή την δύσκολη συγκυρία οφείλουμε να την περιφρουρήσουμε.

Κι αν  δεν μπορούμε  να είμαστε εκεί για να τιμήσουμε την τόσο ξεχωριστή για την Πατρίδα μας μέρα, ο καθένας από εμάς  ας υψώσει στο μπαλκόνι, στην αυλή του, στο σπίτι του  μια Ελληνική Σημαία.

Για τους Αγώνες που πέρασαν και για κείνους που θα’ ρθουν.

Γιατί η Ελευθερία θέλει Αρετή, Τόλμη και Μνήμη.

Προηγούμενο Άρθρο

Ανακοίνωση για τον διαγωνισμό οδοφωτισμού στο Δήμο Ιωαννιτών

Επόμενο Άρθρο

Δήλωση Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη για τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...