Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 12:57

Η Πρέβεζα τίμησε το 1821 και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (Live-φωτογραφίες)

Τηρώντας όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού, τις αποστάσεις και με ελάχιστους επίσημους εντός του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πρέβεζα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.Την πανηγυρική Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσοστόμου, παρακολούθησαν, οι Βουλευτές της Π.Ε Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο πρώτην δήμαρχος Χρηστος Μπαϊλης, καθώς και εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας.

 

Αμέσως μετά την Δοξολογία η εκπαιδευτικός του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας κα Όλγα Γκόπη πραγματοποίησε ομιλία για των εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση, μιλώντας για τις θυσίες των Ελλήνων απέναντι στον Τουρκικό Ζυγό και την Απελευθέρωση του Έθνους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους Ηπειρώτες Ήρωες και την τεράστια συμβολή τους στον αγώνα.Ακολούθησε η επιμνημόσυνη Δέηση στον Μνημείο πεσόντων και η κατάθεση των στεφάνων.

Στεφάνια κατέθεσαν οι κ.κ. Γιαννάκης Στέργιος, Μπάρκας Κώστας, Ιωάννου Στράτος, Γεωργάκος Νίκος, οι Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ το παρών έδωσαν ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Μπαϊλης εκ μέρος της μείζονος αντιπολίτευσης, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Τάκης Παπάς.

Εκ μέρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας ”Ορφέας” Πρέβεζας, όχημα με ηχεία στο πίσω μέρος, έπαιζε ηχογραφημένα εμβατήρια, με πορεία στους δρόμου της πόλης.Live (1)

Live (2)

Live (3)

Προηγούμενο Άρθρο

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο – 16 στην Π.Ε Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 2.588 νέα κρούσματα, 52 θάνατοι και 706 διασωληνωμένοι – 1 Π.Ε Πρέβεζας, 24 Π.Ε Ιωαννίνων, 6 Π.Ε Άρτας και 6 Π.Ε Θεσπρωτίας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...