Η Πρέβεζα τίμησε τη Ναυτική Εβδομάδα με δημιουργικό εργαστήριο στην Παιδική Βιβλιοθήκη (video)

Ημερομηνία:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα 29 Ιουνίου στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας το εικαστικό εργαστήριο με τίτλο «Η Πρέβεζα και η Θάλασσα», στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας 2025 – “Ελλάς εν πλω”.

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κατασκευή ενός παραδοσιακού καϊκιού, να φτιάξουν την καντηλίτσα – τον βασιλιά των κόμπων – και να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τη θάλασσα και την πόλη τους, μέσα από καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία σημαντικών εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος, μεταξύ των οποίων την Λιμενάρχη Πρέβεζας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Σταματία Μαργέλη, την Πλωτάρχη Λ.Σ. Σοφία Άρματά και την Ανθυπασπιστή Λ.Σ. Άννα Ταμπουρέα, που τίμησαν με την παρουσία τους τη δράση και συνομίλησαν με τα παιδιά για τη σημασία της θάλασσας, της ναυτικής παράδοσης και της ασφάλειας στη θάλασσα.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πρέβεζας, Λεωνίδας Αργυρός, ο οποίος εξήρε τη σημασία τέτοιων εκπαιδευτικών δράσεων για την ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας και της ναυτικής κληρονομιάς της περιοχής.

Η δράση αποτέλεσε μέρος των εκδηλώσεων του Δήμου Πρέβεζας στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας, που φέτος έχει στόχο να αναδείξει τη βαθιά σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα, μέσα από πολιτισμό, ιστορία και παράδοση.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στη Νέα Κερασούντα

Ο Ποντιακός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κερασούντας, σε συνεργασία με...

«…Τιμή προς τον διδάσκαλον…» – Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον καθηγητή Γρηγόριο Θ. Στάθη στην Πρέβεζα

Μια ξεχωριστή αφιερωματική μουσική εκδήλωση προς τιμήν του Ομότιμου...

Σε ισχύ η αντιπυρική περίοδος 2026 – Έκκληση του Δήμου Πρέβεζας για αυξημένη προσοχή

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πρέβεζας ενημερώνει...

Σημαντικά μηνύματα για τον ρόλο οικογένειας και σχολείου στην ημερίδα του Δήμου Πάργας

Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2026, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Γυμνασίου...