Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024, 5:22

Η Πρέβεζα στέλνει το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα του Διαβήτη 2020

Με το μπλε χρώμα του διαβήτη φωταγωγήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής το Δημαρχείο και ο Ενετικός Πύργος του Ρολογιού της Πρέβεζας στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης που συμμετέχει ο Δήμος Πρέβεζας για την Παγκόσμια Ημέρα του διαβήτη που είναι η 14η Νοεμβρίου και πραγματοποιεί η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και σε συνεργασία με 22 Δήμους της χώρας.
Η πανελλαδική εκστρατεία της ΕΛΟΔΙ με τίτλο «Όλα τα φώτα στον διαβήτη!» στην πόλη μας γίνεται με πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με Νεανικό Διαβήτη & Κοιλιοκάκη Πρέβεζας Mellitus Celiac που είναι μέλος του ΕΛΟΔΙ, ενώ στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού και ενίσχυσης της ορατότητας της πάθησης του διαβήτη με την όποια ζουν σήμερα περίπου 1 εκατομμύριο συνάνθρωποι μας στην Ελλάδα και 463 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως.
Η 14η Νοεμβρίου 2020 είναι αφιερωμένη στο νοσηλευτικό προσωπικό που φέτος, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, έχει συμβάλλει καθοριστικά στη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς γενικότερα και τους συνανθρώπους μας με διαβήτη ειδικότερα, ενώ τονίζεται ο σημαντικός ρόλος των νοσηλευτών και νοσηλευτριών στην εκπαίδευση και παρακολούθηση των ατόμων με διαβήτη και η ανάγκη για περισσότερη εξειδίκευση τους στον σακχαρώδη διαβήτη σε διεθνές επίπεδο.
Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη καθιερώθηκε το 1991 από την Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Φέτος παρά την σκιά της πανδημίας του κορονοϊού, το φως του διαβήτη σκορπίζει τη λάμψη του σε όλη την Ελλάδα και στην Πρέβεζα «ντύνοντας» στο μπλε χρώμα το Δημαρχείο και τον Ενετικό Πύργο του ρολογιού στο ιστορικό κέντρο της πόλης και το οποίο θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου. Η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη ΕΛΟΔΙ ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Πρέβεζας και τον Σύλλογο Ατόμων με Νεανικό Διαβήτη & Κοιλιοκάκη Πρέβεζας για τη συνεργασία.
Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Προηγούμενο Άρθρο

Αποδυνάμωση για το Κέντρο Υγείας Πάργας

Επόμενο Άρθρο

Αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας σχετικά με τα Κέντρα Υγείας του Δήμου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...