Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024, 21:43

Η Πρέβεζα γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Ο αθλητισμός ενώνει την Ευρώπη!

Από τις 23 έως τις 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα  Αθλητισμού που στόχο έχει να ενθαρρύνει τους πολίτες να  συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να τους δώσει έτσι το κίνητρο να κάνουν τον αθλητισμό και την άσκηση τρόπο ζωής.

Το γενικό θέμα της “εκστρατείας” είναι το:«#BeActive» («να είστε ενεργοί») ενώ απευθύνεται στον κάθε πολίτη – ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Ο αθλητισμός και η φυσική δραστηριότητα συμβάλλουν σημαντικά στην ευεξία των ευρωπαίων πολιτών, ωστόσο οι δείκτες ενασχόλησης με αυτές τις δράσεις παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή στασιμότητα και σε ορισμένες χώρες ακόμη και μείωση, προκαλώντας αρνητικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών και συνολικά στην κοινωνία.

Ο Δήμος Πρέβεζας θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στους δημότες του να κάνουν το “πρώτο βήμα” για μια καλύτερη ζωή διοργανώνει εκδηλώσεις που στόχο έχουν να προάγουν τον αθλητισμό και την άσκηση σε έναν τόπο που δίνει απεριόριστες δυνατότητες επιλογών.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

  • Δευτέρα και Τρίτη 27 και 28/9  ώρες 16:00—22:00:

Τουρνουά τένις “Preveza Citizens Tennis” στα γήπεδα του Δημοτικού κολυμβητηρίου.

  • Τρίτη 28/9 ώρα 11.30: Συνέντευξη της Ψυχολόγου  κ.Γεωργίας Γκαντώνα στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας 87,9  με θέμα:

“Τα οφέλη του αθλητισμού στην ψυχική υγεία παιδιών και ενηλίκων”.

  • Τετάρτη 29/9 ώρα  09:30: Συνέντευξη της διαιτολόγου-διατροφολόγου κ. Δωροθέας Γεωργάκη στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας 87,9 με θέμα: “Αθλητισμός και διατροφή”.
  • Tετάρτη  29/9 ώρα 16:00:Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Κανάλι-Σινώπη. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο Καναλίου της Δ.Ε Ζαλόγγου .
  • Πέμπτη 30/9 ώρα 09.30: Συνέντευξη του  Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας-Καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ.Απόστολου Κατσανάκη στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας   87,9 με θέμα: “Ο αθλητισμός στα σχολεία.”
  • Κυριακή 3/10 ώρα 19:00: Φιλικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ των τμημάτων του Σ.Κ Νικόπολη. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Πρέβεζας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Νίκος Γεωργάκος ανέφερε:

“Ο Δήμος Πρέβεζας συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, επιθυμεί να δώσει σε όλους τους δημότες του την δυνατότητα να κάνουν το δικό τους “βήμα” για  να βγουν από το σπίτι, να περπατήσουν, να χαρούν τον ήλιο, την θάλασσα και τις μοναδικές περιπατητικές διαδρομές που διαθέτει ο τόπος  μας.

Εξίσου σημαντική της συστηματικής ενασχόλησης με τον αθλητισμό, είναι η άσκηση για τον καθέναν από μας ανεξάρτητα από την ηλικία του ή την φυσική του κατάσταση. Το μόνο που έχουμε να αποκομίσουμε είναι οφέλη, ενισχύοντας τόσο την σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία που έχουν τόσο δοκιμαστεί κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Ας κάνουμε το πρώτο βήμα για μια καλύτερη ζωή λοιπόν. Αξίζει σε όλους μας!”

Προηγούμενο Άρθρο

To “ΜΕΘΟΔΙΚΟ Φροντιστήριο ΜΕ” αναζητά Μαθηματικό να ενισχύσει την ομάδα του φροντιστηρίου που μεγαλώνει!

Επόμενο Άρθρο

Φιλικό παιχνίδι του ΠΑΣ Πρέβεζα με τον Θρίαμβο στον Λούρο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...