Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 23:36

Η Πρέβεζας πλήρωσε 2,5 φορές παραπάνω την εκδήλωση για τον Μπιθικώτση από την Αθήνα

Στις 25 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με τίτλο “100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ” με τον Δήμο Πρέβεζας να εντάσσει την σχετική παράσταση στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι για το 2022.

Η ίδια παράσταση πραγματοποιήθηκε σε δεκάδες πόλεις και δήμους της χώρας με τους ίδιους συντελεστές, αλλά με διαφορετικά ποσά σε κάθε περίπτωση, που μέχρι στιγμής όσο και αν ψάξαμε να βρούμε γιατί η τιμή ήταν διαφορετική δε το καταλάβαμε.

Για παράδειγμα στον Δήμο Πρέβεζα η παράσταση κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου 14.000 ευρώ χωρίς το Φ.Π.Α και πιο συγκεκριμένα 14.273,50 ευρώ, ενώ η ίδια παράσταση στον Δήμο Κηφισιάς κάτι λιγότερο από 6.000 ευρώ και πιο συγκεκριμένα 5.724,19.

Δείτε τον παρακάτω πίνακα με τις τιμές όπως ανέβηκαν από τους δήμους στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

Βλέποντας κάποιος τον παραπάνω πίνακα διαπιστώνει ότι ο Δήμος Πρέβεζας κάλυψε τόσο τις διανυκτερεύσεις των συντελεστών όσο και τα γεύματα τους σε σχέση με τον Δήμο Κηφισιάς.

Αν αφαιρέσουμε λοιπόν τα ποσά για τις διανυκτερεύσεις και τα γεύματα (1.773,50) μένει για την παράσταση παράσταση το ποσό των 12.500 ευρώ, πάντα χωρίς Φ.Π.Α.

Εκείνο όμως που προξενεί ενδιαφέρον είναι το ποσό που έλαβαν οι συντελεστές για την παράσταση στην Πρέβεζα (8.500), έναντι του ποσού των 4.024, 19 που πήραν από τον Δήμο Κηφισιάς, σχεδόν διπλάσια τιμή.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι ο Δήμος Πρέβεζας πλήρωσε και πνευματικά δικαιώματα της τάξης των 500 ευρώ, ενώ ο Δήμος Κηφισιάς όχι (πάντα σύμφωνα με τις αποφάσεις των δύο δημοτικών συμβουλίων.

Και για του λόγου το αληθές σας παρουσιάζουμε τις δύο αποφάσεις

Δήμος Πρέβεζας

Δήμος Κηφισιάς

Ωστόσο αυτές οι διαφορές στα ποσά αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι διαφορετικές σε κάθε δήμο, ενώ υπάρχουν και δήμοι που πλήρωσαν περισσότερα από τον Δήμο Πρέβεζας (αυτό το σημειώνουμε για παρηγοριά).

Μήπως ο δήμος Πρέβεζας θα έπρεπε να εξετάσει καλύτερα το θέμα της συγκεκριμένης παράστασης πριν δαπανήσει το ποσό των 17.000 ευρώ που έφτασε με το Φ.Π.Α;

Πιο το αποτέλεσμα της εξαιρετικής αυτής μουσικής εκδήλωσης, η οποία μάλιστα ήταν και δωρεάν για το κοινό;

Όσοι πήγαν στο Κηποθέατρο γνωρίζουν και την απάντηση…


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Διανομή προϊόντων Σεπτεμβρίου 2022 από το Δήμο Πρέβεζας για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Επόμενο Άρθρο

Ο επικεφαλής του κόμματος “ΕΝΩΝΩ” Νίκος Μαυραγάνης μίλησε στο onprevezanews.gr (βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...