Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 6:14

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας παραδίδει το νέο Κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Καναλίου

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου κτιρίου του δημοτικού σχολείου Καναλίου το οποίο σήμερα,29 Μαΐου  2023επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου.

Αναγνωρίζοντας το σημαντικό πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Καναλίου, δεδομένης και της αύξησης κάθε χρόνο των μαθητών, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των πολιτών, του περιφερειακού Συμβούλου Μιχάλη Σπυρέλη και του Δ/ντή του Σχολείουκ. Γ. Ζήση και των δασκάλων του σχολείουκαι με τη βοήθεια και την υποστήριξη του περιφερειάρχη κ. Α. Καχριμάνη, και των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών ‘Εργων της Π.Ε. Πρέβεζας,προχώρησε στη μελέτη, δημοπράτηση και κατασκευή των απαραίτητων νέων αιθουσών του σχολείου, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Ηπείρου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο σχολείο το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τη διευκόλυνση των μαθητών της περιοχής, καθώς δημιουργεί κατάλληλες υποδομές και συνθήκες για την σχολική κοινότητα.

Το νέο διώροφο κτίριοκατασκευάστηκε με σύγχρονες μεθόδους, έχει  εμβαδόν 622.39μ.Στο ισόγειο υπάρχει ο χώρος εισόδου, τρεις αίθουσες διδασκαλίας, ο χώρος των WC, το κλιμακοστάσιο, το ασανσέρ και το μηχανοστάσιο. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Α.Π.Χ) έχει άμεση επικοινωνία με το νέο σχολείο όπως επίσης και μια δεύτερη έξοδο απευθείας στον αύλειο χώρο που θα διευκολύνει την άμεσηπρόσβασητωνμαθητώντουυπάρχοντοςσχολείου.Στοδεύτεροόροφοτουκτιρίουυπάρχουνδυοαίθουσεςδιδασκαλίας,τογραφείοτωνδάσκαλων,το αρχείοκαιτογραφείοτουδιευθυντή,τοκλιμακοστάσιο,τοασανσέρ,οχώροςτωνWC.

Το κόστος της κατασκευής του ανήλθε στις 710.920 €

Προηγούμενο Άρθρο

Με επιτυχία οι σχολικοί αγώνες δημοτικών σχολείων στην Πρέβεζα

Επόμενο Άρθρο

Η ΗΛΕΚΤΡΑ του Σοφοκλή στις 26 Ιουλίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...