Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024, 4:47

Η κυβέρνηση να δώσει όλα τα στοιχεία για τη χρηματοδότηση από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ

Στο θέμα της κατάθεσης αναλυτικών στοιχείων σχετικά με τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδότηση από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, επανέρχεται ο Μιχάλης Κατρίνης.

Με τον γενικό αριθμό των επιχειρήσεων που πήραν χρηματοδότηση από το ΤΕΠΙΧ αντί για αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τα κριτήρια επιλογής και τα ποσά που εγκρίθηκαν στις δύο φάσεις του προγράμματος, απάντησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε σχετική ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη.

Ο Ήλειος βουλευτής καταλογίζει στην κυβέρνηση έλλειψη διαφάνειας ειδικά τη στιγμή που επικρατεί η αίσθηση ότι τα χρήματα κατευθύνθηκαν από τις τράπεζες κυρίως σε επιχειρήσεις που δεν τα είχαν ανάγκη για να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκφράζονται σωρεία παραπόνων εκ μέρους επιχειρηματιών των οποίων είτε δεν εγκρίθηκαν οι αιτήσεις, είτε εγκρίθηκαν για μικρότερα ποσά, είτε δεν τους δόθηκε καν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση.

Ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε σχετικά:

«Το θέμα είναι φλέγον καθώς αφορά χιλιάδες επιχειρηματίες και τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν. Η κυβέρνηση δεν μπορεί στη συγκυρία αυτή να έχει το ρόλο παρατηρητή, όπως παραδέχτηκε και η ίδια στην απάντηση που δίνει. Απαιτείται συγκεκριμένη στόχευση και πολιτική διαχείριση σχετικά με τη χρηματοδότηση από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, αλλά και άμεση λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που έμειναν εκτός καθώς και όσων στερήθηκαν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση, που αποτελούν και τη συντριπτική πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα»

Προηγούμενο Άρθρο

Δήμος Ζηρού: Επιστολή διαμαρτυρίας για συρρίκνωση των ΚΔΑΠ

Επόμενο Άρθρο

Πώς θα ανοίξουν σχολεία και Πανεπιστήμια – 25 απαντήσεις από το υπουργείο Παιδείας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...