Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 19:38

Η Κρυοπηγή Πρέβεζας τίμησε και φέτος τους νεκρούς της Μ. Παρασκευής του 1944

Τους 23 πατριώτες που την Μ.Παρασκευή του 1944 εκτελέστηκαν στην Αγία Τριάδα Αγρινίου από τους Γερμανούς κατακτητές τίμησε σήμερα η Μαρτυρική Κοινότητα Κρυοπηγής Πρέβεζας.

Με τις μνήμες από εκείνη τη μαύρη μέρα που οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα όχι μόνο για τον Χριστό αλλά και τους 23 άνδρες της Κρυοπηγής, οι οποίοι μετά από ένα μήνα φυλάκισης εκτελέστηκαν μαζί με άλλα 100 άτομα στο Αγρίνιο να παραμένουν νωπές, το ορεινό χωριό της Πρέβεζας γύρισε πίσω στο χρόνο και τίμησε τους δικούς τους ήρωες.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Πρέβεζας και η Τοπική Κοινότητα Κρυοπηγής ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος της Κρυοπηγής Σταύρος Τζίμας, ο Γ.Γ του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης, οι αντιδήμαρχοι Πρέβεζας Φώτης Ζέρβας και Γιώργος Σαριάνογλου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο τ.Υπουργός και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο πρόεδρος ΔΕΕΠ της ΝΟΔΕ Πρέβεζας Νίκος Σολδάτος, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Αλκης Λορέντζος, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, σύλλογοι, φορείς, συγγενείς θυμάτων, κάτοικοι της περιοχής κλπ.

Αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και διαβάστηκαν τα ονόματα των νεκρών, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος.

Ο κ. Γεωργάκος επεσήμανε ότι είναι χρέος τιμής να τιμούμε τη μνήμη των ανθρώπων αυτών που πλήρωσαν με τη ζωή τους τον αγώνα για την ελευθερία, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό όλοι ενωμένοι να προσπαθούμε να φτάσουμε τον τόπο μας ψηλά, φέρνοντας ως παράδειγμα το θετικό αποτέλεσμα που είχαν οι ενέργειες συλλόγων και φορέων για την ένταξη της Κρυοπηγής στα Μαρτυρικά Χωριά.

Στη συνέχεια μίλησε ως εκπρόσωπος των κατοίκων ο Σπύρος Τζίμας αναφερόμενος όχι μόνο στο χρονικό της μαύρης επετείου αλλά και στον αντίκτυπο που το γεγονός αυτό είχε για την περιοχή στο πέρασμα του χρόνου.

Ο κ. Τζίμας εξέφρασε τη θλίψη που διακατέχει μέχρι και σήμερα τον ίδιο και τους υπόλοιπους Κρυοπηγήτες για την εξόντωση των δικών τους ανθρώπων και το μοιρολόι που κάθε Μ.Παρασκευή “ακούγεται” σε κάθε καρδιά.

Η λιτή τελετή ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων.

Προηγούμενο Άρθρο

Η Περιφορά του Επιταφίου τελέστηκε και φέτος στο κοιμητήριο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Τροχαίο στην Μελίνας Μερκούρη – Τραυματίστηκαν δύο νεαρές κοπέλες (video)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...