Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 6:55

Η Θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ παρουσιάζει τις Τρωάδες του Ευριπίδη

Ο Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Πρέβεζας, οι ΟΤΑ Πρέβεζας, το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας, ο εμπορικός σύλλογος Πρέβεζας και τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ 
Τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη που θα παρουσιάσει  η Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ στο αρχαίο ωδείο Νικόπολης την Παρασκευή 27/08/2021 στις  8.30 μ.μ. 

Η είσοδος θα είναι δωρεάν με ατομικές προσκλήσεις και θα  τηρούνται όλα τα μέτρα προφύλαξης για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19 (Μάσκες, αποστάσεις κτλ)
 
Η Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ συγκροτήθηκε το 2008 και συνεχίζει με σταθερότητα να υπηρετεί το θέατρο από εργάτες για εργάτες. Οι παραστάσεις είναι δωρεάν για Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και φορείς.
«Τραγούδησε, Μούσα, καινούργιο τραγούδι,
ωδή νεκρική, ωδή των δακρύων στης Τροίας απάνω τον τάφο…»
 Ο Ευριπίδης γράφει και παρουσιάζει στα Μεγάλα Διονύσια το 415 π.Χ τις Τρωάδες. Το έργο είναι ένα αμείλικτο «κατηγορώ» για τις φρικαλεότητες του πολέμου και ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό. Είναι ένα έργο με φόντο τον πόλεμο, όχι μόνο εξαιτίας της θεματικής του, αλλά και λόγω της ιστορικής πραγματικότητας της εποχής που γράφτηκε. Μία από τις σκληρότερες γενοκτονίες της αρχαιότητας, η καταστροφή της Μήλου, η σφαγή των Μηλίων, είχε συντελεσθεί, γεγονός αποτρόπαιο που απετέλεσε το στίγμα της Αθήνας…..
«Είναι μωρία δεινή, Αρρώστια των ανθρώπων οι ανελέητες λεηλασίες των πολέμων.
Όποιος ναούς, τεμένη, Όποιος τους τάφους των νεκρών ρημάζει, στο μέλλον σύντομα θα ρημάξει κι αυτός».
Οι Τρωάδες αποτελούν μια κραυγή διαμαρτυρίας κατά της αυθαιρεσίας των νικητών απέναντι στους ηττημένους. Απέναντι σ’ αυτούς που οδηγούν τους λαούς, στην κάθε είδους αιχμαλωσία και τη δουλεία. Αυτούς που ταπεινώνουν, βιάζουν, θανατώνουν και εξευτελίζουν, νέους, γέρους, παιδιά. Ο πόνος και η δυστυχία στο πρόσωπο των αιχμάλωτων γυναικών της κάθε Τροίας αποδεικνύουν το παράλογο του πολέμου.
Προηγούμενο Άρθρο

Ξεκινάει ο δεύτερος ψεκασμός ελαιόδεντρων στην Πρέβεζα την Τρίτη 24 Αυγούστου

Επόμενο Άρθρο

Με τηλεδιάσκεψη συνεδριάζει στις 25 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...