Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 2:21

Η Ημερίδα Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας – Biketify – στην Πρέβεζα

Παρουσία αρκετών επίσημων καλεσμένων και ελάχιστων δημοτών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Κηποθέατρο ”Γιάννης Ρίτσος” η ημερίδα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Πρέβεζας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με διοργανωτές την AETHON Engineering και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Το Biketify έχει ως στόχο την προώθηση του ποδηλάτου και ειδικότερα του Ποδηλατικού Τουρισμού στην Ελλάδα καθώς και τη δημιουργία ενός δικτύου πιστοποιημένων επιχειρήσεων, οι οποίες είναι φιλικές προς το ποδήλατο.Κινητήριος δύναμη της εν λόγω ημερίδας ήταν να αποτελέσει την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον Ποδηλατικό Τουρισμό, καθώς και η γενικότερη ανάγκη προς διαπραγμάτευση, σε ανοιχτή συζήτηση, των εθνικών και τοπικών στρατηγικών βιωσιμότητας.

Το Biketify δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου ΤΟΠΟς (ΤΟυρισμός με ΠΟδήλατο – Τ1ΕΔΚ-04981- Δράση ΕΔΚ).

Το Biketify πιστοποιεί και προωθεί τουριστικές επιχειρήσεις φιλικές προς το ποδήλατο. Παρέχει στους τουρίστες-ποδηλάτες πληροφορίες για αυτές όπως και πληροφορίες για το φυσικό πλούτο της περιοχής και τις ποδηλατικές διαδρομές.

Το παρών στην ημερίδα έδωσαν και απήυθυναν χαιρετισμό, ο Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμης Μπακογιάννης, ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοϊζου, ο Γ.Γ. Μεταφορών Ιωάννης Ξιφάρας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας Παναγιώτης Πιτσιλός, ο Ομοτ. καθηγητής ΕΜΠ Θάνος Βλαστός, η καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας Κωνσταντίνα Σκαναβή, ο Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης.

Την ημερίδα παρακολούθησαν επίσης, ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Πρέβεζας, Γιάννης Δαρδαμάνης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Φώτης Ζέρβας, ο δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Λεωνίδας Αργυρός και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Αλεξανδρής.

Δείτε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου

 

Προηγούμενο Άρθρο

Καμαρίνα Πρέβεζας: Εκπληκτική η μουσική εκδήλωση με το πολυφωνικό σύνολο ”Όμορφη Χιμάρα” (φωτογραφίες-βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (φωτογραφίες-βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...