Παρασκευή 30 Μαΐου 2025 - 19:54

Η Εταιρεία Βυζαντινών Μελετών Νομού Πρεβέζης τιμά την μνήμη του Ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσου, με τελετή μνήμης στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών

Η Εταιρεία Βυζαντινών Μελετών Νομού Πρεβέζης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Ήρωα της Επανάστασης του 1821 Οδυσσέα Ανδρούτσου, ο οποίος ήταν γέννημα της Πρέβεζας, τιμά την μνήμη του τελώντας Επιμνημόσυνη Δέηση και διοργανώνοντας τελετή μνήμης στο Κενοτάφιό του στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών την Κυριακή 1 Ιουνίου και ώρα 12 το μεσημέρι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Επιμνημόσυνη Δέηση
  • Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Εταιρείας Βυζαντινών Μελετών Νομού Πρεβέζης κ. Ευάγγελο Κατσίμπρα.
  • Χαιρετισμός από την πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και επικεφαλής της Επιτροπής ΤΙΜΗ ΣΤΟ 1821 κ.Μαρία.Νεγρεπόντη- Δελιβάνη.
  • Μικρής διάρκειας ομιλία από τον Νομικό και Συγγραφέα κ. Γρηγόρη Κοσσυβάκη.
  • Κατάθεση Στεφάνου
  • Εθνικός Ύμνος

Συμμετέχουν:

  • Όμιλος Απογόνων και Φίλων Μάρκου Μπότσαρη.
  • Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα
  • Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου
  • Σύλλογος Ηπειρωτών Θριάσιου Πεδίου
  • Σωματείο Ελληνικών Χωρών και Λαογραφικών Ερευνών «Ελληνική Παράδοση».
Προηγούμενο Άρθρο

Παρουσιάστηκαν οι υπόγειοι κάδοι στην Πρέβεζα – Αλλάζει η εικόνα της πόλης σε κεντρικά σημεία (video)

Επόμενο Άρθρο

Το θρυλικό Θεογέφυρο των Ριζών, η «Σκοτεινή» και το άγνωστο σπήλαιο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...