Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 21:37

Η Ανέγερση του Μουσικού Σχολείο στο επίκεντρο και πάλι

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, με αφορμή την κοινή ερώτηση των δημοτικών συμβούλων  κ. κ Α. Αμάραντο (Ανάπτυξη Τώρα), Θ. Ανωγιάτη (Στροφή στο Μέλλον) και Κ. Κορωναίου (Δημοτική Συνεργασία), που αφορούσε το Κτιριακό Ζήτημα του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.

Αρχικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας που ασχολήθηκε με το τόσο σοβαρό για τους μαθητές του Νομού, πρόβλημα.

Στη συνεδρίαση κατά την γνώμη μας αναφέρθηκαν ανακρίβειες που αφορούσαν τη διαδικασία μέσω ΚΤ.ΥΠ (ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.) και τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 21-27.

Δε δόθηκαν επίσης επαρκή στοιχεία και κάποια ουσιαστική διαβεβαίωση ότι θα επιτευχθεί η αιτούμενη χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος ανάπτυξης και αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης  «Α. Τρίτσης» κι ενώ ουσιαστικά έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την αλλαγή στρατηγικής εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.

Φυσικά εμείς πρώτοι θα συγχαρούμε τη δημοτική αρχή, σε περίπτωση που η επιλογή της έχει αίσιο τέλος.

Στα θετικά της συνεδρίασης η αποδοχή του Δημάρχου κ. Γεωργάκου της πρότασης που εδώ και δύο χρόνια έχουμε καταθέσει στις συναντήσεις μας, στον ίδιο αλλά και στον Αντιπεριφερειάρχη κ.Ι ωάννου, για σύναψη προγραμματικής σύμβασης  μεταξύ Δήμου & Περιφέρειας  για την επίστρωση του επικίνδυνου αύλειου χώρου του σχολείου μας, ενέργεια που σύμφωνα με τη δέσμευση του κ. Γεωργάκου θα πραγματοποιηθεί τη φετινή χρονιά κι αποτελεί αν υλοποιηθεί, μια ευχάριστη είδηση  μετά από χρόνια αιτήματα.

Σε κάθε περίπτωση ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας σε συνεργασία πάντοτε  με τη μαθητική κι εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και τους τοπικούς φορείς  θα παρακολουθεί τις εξελίξεις ,παρεμβαίνοντας και διεκδικώντας.

Το ΔΣ


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

 Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για τον Φεβρουάριο – Τα νέα μέτρα του ΥΠΕΝ

Επόμενο Άρθρο

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας (βίντεο-φωτογραφίες)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...