Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 19:54

Η Ανάπτυξη Τώρα σηκώνει το θέμα του νερού και πάλι και θέτει 8 καίρια ερωτήματα

Με αφορμή τα προβλήματα στην κοινότητα του Κοτσανόπουλου και όχι μόνο!!! ανοίγουμε για άλλη μια φορά το θέμα του νερού ως δημόσιο αγαθό και προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας.

Πέντε και πλέον ημέρες το νερό νεράκι λένε οι κάτοικοι τής δημοτικής κοινότητας Κοτσανόπουλου.

Ζημιές στο απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης αλλά και μειωμένη ποσότητα τροφοδοσίας νερού!!!(κάποιοι μιλάνε για κλείσιμο της παροχής, δεν θέλουμε να το πιστέψουμε,  θα ζητήσουμε όμως  επίσημη ενημέρωση από την υπηρεσία) προς την Κοινότητα κάνουν δυσβάσταχτη την ζωή τον κατοίκων που κρατούν Θερμοπύλες.

Μας λένε κάτοικοι του χωριού και δεν είναι το μόνο χωριό:

Νιώθουμε πολίτες δεύτερης  κατηγορίας

Η  κοινότητα μας δεν υπάγεται στον δήμο Πρέβεζας?

Εμείς λευκές νύχτες δεν έχουμε, τουλάχιστον να έχουμε ένα ποτήρι νερό να πιούμε.

Τα συγκεκριμένα προβλήματα δεν είναι τωρινά, αλλά δυστυχώς επαναλαμβανόμενα. Δεν έχουμε καμία διάθεση να κάνουμε μικροπολιτική αλλά οι ευθύνες στη δημοτική αρχή  ανήκουν μιας και διοικεί των δήμο 5 χρόνια χωρίς να δίνει λύσεις.

Παρ’ όλα αυτά ζητούνται λύσεις με μεθοδικό τρόπο και πολιτικές ορθολογικής διαχείρισης του νερού.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε ως παράταξη, ωστόσο θα πρέπει να μην παραγνωρίζουμε ότι είναι και αναπτυξιακή προϋπόθεση για τον τουρισμό της περιοχής, καθώς και για την υγεία και την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Κατανοούμε τις δυσκολίες, αλλά δε μπορούμε να μη ζητούμε τα αυτονόητα, για ένα κομβικό ζήτημα για τη ζωή και την οικονομία του Δήμου μας.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένως εδώ και χρόνια ότι  θα πρέπει η δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλίες, να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο και την τοπική κοινωνία και καταλυτικά να διαμορφώσει πολιτική για τη διαχείριση του νερού στο Δήμο μας.

Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν επακριβώς και από επίσημα χείλη τι ισχύει και τι δεν ισχύει και ασφαλώς τι να περιμένουν μέσα στο καλοκαίρι.

Και απευθύνουμε δημόσια τα παρακάτω ερωτήματα, περιμένοντας και τις ανάλογες τεκμηριωμένες απαντήσεις:

  1. Έχει διαμορφώσει η δημοτική αρχή ένα πλάνο αναλυτικής καταγραφής για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και αν ναι ποια τα αποτελέσματα???
  2. Κάθε τρεις και λίγο σημειώνονται σοβαρές βλάβες στο δίκτυο εντός και εκτός της πόλης της Πρέβεζας. Υπάρχουν ευθύνες για τη συντήρηση του δικτύου και αν ναι ποιος ευθύνεται;
  3. Θα αντιμετωπίσουμε και πάλι προβλήματα μέσα στο καλοκαίρι; Δεσμεύεται η ΔΕΥΑΠ ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα και ότι έχει πάρει τα αναγκαία μέτρα;
  4. Η ποιότητα του νερού στα χωριά μας ελέγχεται?? Είμαστε εντάξει ή θα έχουμε τα προβλήματα των προηγούμενων ετών??
  5. Η ΔΕΥΑΠ πλέον έχει την ευθύνη για τις δημοτικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου και δεν επιτρέπεται να τους αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
  6. Έχουν διερευνηθεί οι δυνατότητες χρηματοδότησης για έργα ύδρευσης;
  7. Έχετε εξετάσει την περίπτωση ώστε με οδηγίες προς τους πολίτες (σε περίπτωση έλλειψης και όχι μόνο … ) για το ποιες ώρες θα πρέπει να χρησιμοποιούν και πως να το κάνουν, το νερό στις οικίες και τα καταστήματά τους να λύσουμε μέρος του προβλήματος άμεσα;
  8. Το μεγάλο έργο ύδρευσης της παραλιακής ζώνης, που θα έδινε λύσεις στο δίκτυο δεν προχωράει και δικές σας ευθύνες;

Προτείνουμε  για άλλη μια φορά να ξεκινήσει ο Δήμος Πρέβεζας τις διαδικασίες για την εκπόνηση ενός τριετούς πλάνου διαχείρισης των υδατικών πόρων, έπειτα από διαβούλευση με κατοίκους και ειδικούς, ώστε να “θωρακίσει” την περιοχή και να διασφαλίσει ποιοτικές υπηρεσίες για δημότες και επισκέπτες.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Η Περιφέρεια Ηπείρου μαζί με τον σύλλογο εργαζομένων και την Ε.Ο.Κ πραγματοποιούν εθελοντική αιμοδοσία

Επόμενο Άρθρο

Έναρξη λειτουργίας σχολών ανανέωσης ταυτοτήτων ΕΠΟ/UEFA

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...