Σάββατο 22 Μαρτίου 2025 - 23:05

Η άνοδος του JANNIK SINNER στο Νο 1του κόσμου – γράφει ο Τάκης Παππάς

Ο Jannik Sinner στα 22 χρόνια έγινε το Νο 1 του κόσμου στον πίνακα ΑΤΡ του τένις. Το μάθημα του  Νο 1 του κόσμου ότι δεν χρειάζονται υπερδυνάμεις αλλά πάθος _ΟΡΜΗ_ θέληση και ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ.

Σε τι οφείλεται η επιτυχία του Sinner Νο 1 στον κόσμο του τένις; Μανιακός στη δουλειά- ενασχόληση-θυσίες προπόνηση.

Δε σκέφτεται μόνο να νικήσει αλλά να βελτιώνεται.

Δεν βλέπει τον αντίπαλο σαν ένα τοίχο που πρέπει να νικήσει άλλα σαν μια σκάλα που τον βοηθά να φτάσει πιο ψηλά- πέρα των ορίων του.

Φεβρουάριος του 2018: Ο Sinner κερδίζει τον πρώτο του αγώνα σε ένα πρωτάθλημα στην Αίγυπτο και για πρώτη φορά εμφανίζεται το όνομα του στον πίνακα της ΑΤΡ με το νούμερο 1590. Υπάρχουν 1590 καλύτεροι τενίστες από αυτόν. Σε λίγους μήνες τον Αύγουστο του 2018 στο Νο 1000 και τον Οκτώβριο του 2019 στους 100 καλύτερους ΑΤΡ.

Τον Νοέμβριο του 2021 μπαίνει στους 10 καλύτερους παίκτες του κόσμου.

Σήμερα το Νο 1 του κόσμου.

Προσωπικά δε με εντυπωσιάζει το Νο 1 αλλά η ταχύτητα με την οποία έφτασε στο Νο 1 που συνεχώς βελτιωνόταν.

Ο Jannik άνοιξε τον δρόμο στους νέους ότι πρέπει να κάνουν τα δικά τους σκαλοπάτια στα sport -στο σχολείο- στην εργασία.

Το ταλέντο υπάρχει μέσα στον καθένα αλλά πρέπει να το τραβήξει έξω με απασχόληση δουλειά-πάθος και θέληση.

Δημ. Παππάς

μέλος της Tennis Europe Professional & Officiating Committee

Πρόεδρος Ομίλου Τένις Πρέβεζας

Πρ. Αν/δρος Ε.Ε. ΕΦΟΑ

Πρ.Πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλημάτων ΕΦΟΑ

Προηγούμενο Άρθρο

Ενημερωτική δράση από το Κ.Η.Φ.Η. Πρέβεζας για τις αλλεργίες

Επόμενο Άρθρο

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Την Πέμπτη το βράδυ συζητάμε με τους πολίτες της Πρέβεζας»  

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...