Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, 6:33

Ημερίδα από το ΤΕΕ Ηπείρου με θέμα: «Δημόσιος Χώρος / Κλιματική Προσαρμογή: παρεμβάσεις μικρής κλίμακας, υψηλής επίδρασης»

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 θα διοργανωθεί ημερίδα από το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ σε συνεργασία με την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων με θέμα:

«Δημόσιος Χώρος / Κλιματική Προσαρμογή: παρεμβάσεις μικρής κλίμακας, υψηλής επίδρασης»

Στην εκδήλωση κύριος Ομιλητής θα είναι ο Πέτρος Μπαμπασίκας, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Διευθυντής προγράμματος HBA Αρχιτεκτονικής, Πανεπιστήμιου Τορόντο, JohnH. DanielsFacultyofArchitecture, Landscape, andDesign. Στην παρουσίαση συμμετέχουν επίσης οι:Δρ. Πολυξένη Μάντζιου, Καθηγήτρια, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, η Δρ. Αντιγόνη Γέροντα, Αρχιτέκτων Μηχανικός και ο Βασίλης Φλούδας, Προϊστάμενος Προγραμματισμού Δήμου Ιωαννιτών.

Το αναλυτικό θέμα της εκδήλωσης αφορά την παρουσίαση και συζήτηση για μια σειρά προτάσεων επαναχρήσεων και αναπλάσεων μικρής κλίμακας – υψηλής αποτελεσματικότητας. Διεθνή παραδείγματα αστικής αναζωογόνησης, διεπιστημονικές μέθοδοι σχεδιασμού και υλοποίησης, συμμετοχικού σχεδιασμού και εμπλοκής της κοινότητας. Αναπλάσεις δικτύων υδάτινων και πράσινων υποδομών, επαναχρήσεων δημόσιων ακινήτων, κοινοτικών κήπων, μεικτών χρήσεων και λύσεων, και πρωτόκολλα συντήρησης. Ανάλυση τριών ερευνητικών προτάσεων σχεδιασμού και αναζωογόνησης στον Ελληνικό χώρο.

Προηγούμενο Άρθρο

Έναρξη Χορευτικού του Συλλόγου Ηπειρωτών Αστυνομικών Αττικής

Επόμενο Άρθρο

Από 1η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις του προγράμματος για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...