Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023, 1:06

Ε.Κ. Πρέβεζας: Για το νομοσχέδιο-έκτρωμα ενάντια στις διαδηλώσεις

Σε μια περίοδο έκρηξης της ανεργίας και της φτώχειας, όπου το μέλλον των εργαζομένων φαντάζει αβέβαιο και δυσοίωνο, η κυβέρνηση κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της έδειξε τις προθέσεις της απέναντι στις δυνάμεις της εργασίας με τη θέσπιση σειράς μέτρων σε βάρος των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Συνεχίζοντας με συνέπεια την αντικοινωνική και αντεργατική της πολιτική επιχειρεί να επιβάλλει  τον αστυνομικό έλεγχο όλων των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας των εργαζομένων, των πολιτών, των κοινωνικών και λαϊκών κινημάτων,  με τη δυνατότητα που δίνεται στις δυνάμεις καταστολής να παρεμβαίνουν, να ελέγχουν και να διαλύουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τις διαδηλώσεις.

Με το νομοσχέδιο – έκτρωμα, ποινικοποιείται ουσιαστικά η συμμετοχή σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Επιδιώκεται ο περιορισμός του δικαιώματος των εργαζομένων, των συνδικάτων αλλά και όλων των πολιτών και φορέων να διεκδικούν τα αιτήματά τους και να διαδηλώνουν. Ενισχύεται η καταστολή για τον περιορισμό της διαμαρτυρίας και των διεκδικήσεων, ενώ περιορίζονται  δημοκρατικά και συνταγματικά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση εξυπηρετεί χρόνιους πόθους επιχειρηματικών ομίλων και επιχειρήσεων για να περιοριστούν ή να απαγορευτούν οι αγωνιστικές διεκδικήσεις και να μπει τέλος στη συνδικαλιστική δράση. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη προσπάθεια να υψώσει εμπόδια στο κύμα αγανάκτησης και οργής του κόσμου της εργασίας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας δηλώνει ξεκάθαρα την εναντίωσή του στο νομοσχέδιο αυτό που κατοχυρώνει θεσμικά την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό.

Οι εργατικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται και δεν φιμώνονται.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση εργαζόμενων στην εστίαση και τα ξενοδοχεία με τον Κώστα Μπάρκα

Επόμενο Άρθρο

Επίσημη «πρώτη» της εφετινής τουριστικής περιόδου με προβολή για Πάργα και Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...