Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 14:56

Έτοιμα να υποδεχτούν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς τα σχολεία Α’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πρέβεζας

Ετοιμες να υποδεχτούν τους μαθητές από την Δευτέρα 11 /1/2021 είναι οι σχολικές μονάδες Α’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πρέβεζας.

Το προσωπικό καθαρισμού βρίσκεται στις θέσεις του ενισχυμένο και με εργαζόμενες από τα σχολεία Β΄θμιας Εκπαίδευσης ενώ υπάρχει πλήρης επάρκεια σε καθαριστικά και αντισηπτικά.

Επίσης διανεμήθηκαν μάσκες στους διευθυντές όλων των σχολείων για μαθητές και εκπαιδευτικούς  ενώ την Δευτέρα θα δοθούν από 100 tablet (200 συνολικά) στις δύο Διευθύνσεις Α’θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης  ,προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες τηλεδιδασκαλίας.

Επίσης οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία για την προμήθεια άλλων 200  tablet τα οποία μαζί με τις 270  συσκευές που μέσω της προσφοράς της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων  Ηπείρου θα φτάσουν αναλογικά και στα σχολεία της Πρέβεζας, θα καλύψουν ένα μεγάλο βαθμό αναγκών.

Το Τμήμα Παιδείας και οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Πρέβεζας βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τους διευθυντές των σχολείων έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και την επάνοδο μαθητών και εκπαιδευτικών σε αυτές.

Συμπληρωματικά να αναφερθεί ότι τέθηκε σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για δωρεάν τεστ κορονοϊού.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://edu.testing.gov.gr και να ακολουθήσουν τα βήματα συμπλήρωσης της πλατφόρμας.

Προηγούμενο Άρθρο

Ενημέρωση από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Γιώργο Μότσιο

Επόμενο Άρθρο

Όχι στο click away από την Δευτέρα λέει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...