Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 16:26

Εταιρεία Βυζαντινών Μελετών Ν. Πρεβέζης: Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Περιοδικού “Θεολογία”

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργανώθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος για τα εκατό χρόνια του περιοδικού Θεολογία, με λαμπρό συλλείτουργο προκαθημένων που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Στο Ιερό συλλείτουργο προεξήρχε ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας κ. Θεόδωρος, συλλειτουργούντων του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, του Αρχιεπισκόπου  Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερονύμου και αρκετών Μητροπολιτών.

Το θέμα του συνεδρίου: Η ορθόδοξη θεολογία εν πορεία στην «άυλη πραγματικότητα» της ύστερης νεοτερικότητας.

Η έναρξη του συνεδρίου είχε πραγματοποιηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Γεώργιο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Αρχιεπίσκοπό Αλβανίας κ. Αναστάσιο και την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Οι συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν από 12 έως 14 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στο συνέδριο συμμετείχε ως σύνεδρος και ο πρόεδρος της Εταιρείας Βυζαντινών Μελετών Νομού Πρεβέζης και Αρχών Δεπουτάτος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ευάγγελος Κατσίμπρας.

Προηγούμενο Άρθρο

Τ.Ε. ΚΚΕ Πρέβεζας: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Επόμενο Άρθρο

“Ο Εχθρός Δίπλα Μου” (AsBestas) στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας αυτή την Τετάρτη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...