Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 6:39

Ερώτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου για τον πλωτό γερανό – Η απάντηση του υπουργείου

Kύριε Υπουργέ

πρώτα δεχθείτε τις ειλικρινείς ευχές μας για καλή και δημιουργική χρονιά, προσωπική υγεία και δύναμη για τη δύσκολη και πολύπλευρη αποστολή σας.

Είμαστε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου « Πρέβεζα », ενός Συλλόγου με είκοσι πέντε χρόνια ενεργής συμμετοχής και δράσης στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης μας.

Αναγκαζόμαστε  να απευθυνθούμε σε εσάς για το παρακάτω θέμα, αφού από το 2002 μέχρι και σήμερα κανένας θεσμός και καμία κρατική υπηρεσία δεν στάθηκε ικανή να το λύσει.

Στην είσοδο του Αμβρακικού Κόλπου και απέναντι από το λιμάνι της Πρέβεζας, είναι εγκαταλελειμμένος από το 2002 ο εικονιζόμενος στις φωτογραφίες πλωτός γερανός.  Συμμετείχε στην κατασκευή της υποθαλάσσιας σήραγγας και από την ημέρα της παράνομης εγκατάλειψης του είναι μια διαρκής ρυπογόνος εστία (λάδια, πετρέλαια, χρώματα, οξειδώσεις κτλ.) και ένα επικίνδυνο σημείο για τη ναυσιπλοΐα, που αφήνει αδιάφορους τοπικούς θεσμούς και υπηρεσίες.

Πιστεύουμε  ότι, μόνο η δική σας θεσμική παρέμβαση είναι ικανή να δρομολογήσει θετικές εξελίξεις στο θέμα και με την άμεση εφαρμογή του νόμου να απαλλαγεί η περιοχή από μια χρόνια εστία μόλυνσης.

Είκοσι χρόνια (2002-2022) εορτασμού της «Παγκόσμιας ημέρας προστασίας του περιβάλλοντος» με τον πλωτό γερανό να συνεχίζει το ρυπογόνο έργο του στη θαλάσσια περιοχή του Αμβρακικού σημαίνει ότι κάποιες κρατικές υπηρεσίες ρυπαίνουν επικίνδυνα την εύρυθμη λειτουργία της χώρας.

Βέβαιοι για τις ευαισθησίες σας σε θέματα περιβάλλοντος, αναμένουμε τις ενέργειες των υπηρεσιών σας για τη λύση του σοβαρότατου και χρονίζοντος προβλήματος, καθώς και την ενημέρωσή μας για αυτές.

Η απάντηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Με εκτίμηση:

Για το Δ.Σ.

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    

Κων/νος  Λογοθέτης                                                                Ελένη  Μίχα


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

 Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία από την Περιφέρεια

Επόμενο Άρθρο

Ο Δήμος Πάργας τιμά τους Ευεργέτες και Δωρητές του

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...