Εργασίες καθαρισμού στην Αττιτάνων από τον δήμο Πρέβεζας

Ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2020, από 01 – 05 – 2020 μέχρι 31 – 10 – 2020, απαγορεύεται λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, που βρίσκονται σε βραχώδεις ή πετρώδεις περιοχές σε πεδινά ή ανώμαλα εδάφη και λόφους σύμφωνα και με την Π.Δ. 1/2020.

Για αυτό τον λόγο ο δήμος Πρέβεζας, προχώρησε την Πέμπτη το πρώι στον καθαρισμό μεγάλου μέρους στην περιοχή της Αττιτάνων, από χόρτα και άλλα δέντρα.

Παρουσία του δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου και του αντιδημάρχου καθαριότητας και πρασίνου Βαγγέλη Ροπόκη, ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε από βαρέα οχήματα (μπουλντόζα κ.α), προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή.

Συστάσεις:

Κατά την αντιπυρική περίοδο, η καύση σιτοκαλαμιών και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων θα γίνεται με εδική άδεια που θα εκδίδει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου και εφόσον έχουν ληφθεί εκ των προτέρων αυστηρά τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5 της 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως αυτή τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει με την 9 Α/2005 όμοια (ΦΕΚ Β’ 1554). Η καύση θα γίνεται μόνο πρωινές ώρες έως και Ω/10:00 και εφόσον ο δείκτης επικινδυνότητας που εκδίδεται από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας είναι 1 (χαμηλή) ή 2 (μέση).

Προηγούμενο Άρθρο

Βιβή Σολομωνίδη: ”Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις – στηρίζουμε την τοπική οικονομία”

Επόμενο Άρθρο

Μάσκες πολλαπλών χρήσεων από τα διαφημιστικά ρούχα εργασίας Ζέρβας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...