Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 21:55

Επιτροπή ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021: ”Η συμβολή των Σουλιωτών στην επανάσταση του 1821”

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021, ΙΣΤΟΡΙΑ – ΜΝΗΜΗ –  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, σε μια συνεχή προσπάθεια να προβάλλει την Τοπική Ιστορία και θεωρώντας ότι η γνώση της Τοπικής Ιστορίας και η αγάπη για τον τόπο μας είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις  για την πρόοδο και την ανάπτυξη, σήμερα παρουσιάζει το βιβλίο «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821» του Νίκου Χαρ. Ασημακόπουλου.

Πρόκειται για μια καταγραφή των αγώνων των Σουλιωτών από τις  6- 12- 1820  έως  τις 2- 5- 1829. Στο βιβλίο περιγράφονται οι αγώνες και οι θυσίες των Σουλιωτών τεκμηριωμένες με βάση τις υπάρχουσες  Ιστορικές πηγές. Μεταξύ των άλλων ο αναγνώστης μπορεί να βρει στο βιβλίο σχετική Βιβλιογραφία καθώς και Ευρετήριο Ονομάτων , Τοπωνυμίων  και των περιεχομένων στο βιβλίο Εικόνων.

Ο  συγγραφέας Νίκος Χαρ. Ασημακόπουλος, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, ιστοριοδίφης και ιδρυτής του εκδοτικού οίκου «Βεργίνα».

Η Επιτροπή θεωρεί μεγάλη της τιμή και με χαρά αποδέχτηκε τη πρόσκληση του κ. Ασημακόπουλου, να βοηθήσει στην παρουσίαση του βιβλίου του στην Πρέβεζα και θα προχωρήσει στην οργάνωση της σχετικής εκδήλωσης.

Προηγούμενο Άρθρο

‘’Φιλική’’ νίκη του ΠΑΣ Πρέβεζα στον Κεραυνό Θεσπρωτικό

Επόμενο Άρθρο

Κατατακτήριες εξετάσεις Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...