Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023, 20:16

Επιτροπή Πρέβεζα 1821-2021: Ευχαριστήριο στην Andrea Μπότσαρη για τα ιστορικά κειμήλια

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑ 1821 -2021 «ΙΣΤΟΡΙΑ – ΜΝΗΜΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους, όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων, που διοργάνωσε για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης της Πρέβεζας.

Για εμάς ήταν ιδιαίτερη τιμή η εμπιστοσύνη, που έδειξε στην Επιτροπή η Andrea Μπότσαρη, σύζυγος του Μάρκου Σπυρίδωνος Μπότσαρη, τρισέγγονου συνονόματου του ήρωα, αποδεχόμενη την πρόσκληση μας να φέρει στην Πρέβεζα ιερά κειμήλια της οικογένειας Μπότσαρη.

Ιδιαίτερη τιμή ήταν και η παρουσία και συμμετοχή  του Πρέσβη ε.τ. Λεωνίδα  Χρυσανθόπουλου, της τ. Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  Μαρίας Νεγρεπόντη- Δεληβάνη, ως μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21, του Κωνσταντίνου  Παχή, δικηγόρου- ιστορικού ερευνητή και πληρεξούσιου της οικογένειας των απογόνων του Μάρκου Μπότσαρη και του δικηγόρου- συγγραφέα Γρηγόρη Κοσσυβάκη.

Η Επιτροπή εκφράζει τις Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Σύλλογο Αγίου Θωμά Πρέβεζας και στον Σύλλογο  Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας και στα μέλη τους,  για την ενεργή στήριξη με τη διαρκή συμμετοχή τους σε όλες τις εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα και ελπίζει στην συνέχεια αυτής της εξαιρετικής συνεργασίας.

Μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε για την συνεισφορά τους στην διοργάνωση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού με θέμα: «1821- 2021: Τα Αρχεία μιλούν για τους Ήρωες και τα Μνημεία της Πρέβεζας», στο «ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟΥ», στα «Γ.Α.Κ. Αρχεία Νομού Πρέβεζας»,  την Καίτη Τσαντή, τον Χαράλαμπο Γκκούβα και τον Ευάγγελου Κατσίμπρα, για την άδεια χρήσης και παρουσίασης αρχειακού υλικού.

Ευχαριστίες οφείλουμε στους μουσικούς, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, τον  Βαγγέλη Μπάρκα με το κλαρίνο του, το συγκρότημα κρουστών KROTALARTA και τους Π. Σάκκουλα, Π. Τσολάκη, Β. Παπασταύρο,  Σ.Τασούλα,  Γ. Μακρύνα και Σ. Ζήκα  από το Μουσικό Σχολείο, για τα εξαιρετικά παραδοσιακά ακούσματα, που μας χάρισαν.

Κλείνοντας ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις μας. Χάρη στη συνεργασία και συμμετοχή όλων καταφέραμε, ενώνοντας τις δυνάμεις και την αγάπη για τον τόπο και την Ιστορία μας, να τιμήσουμε όλους όσους αγωνίστηκαν για την Απελευθέρωση της Ελλάδας μας και ειδικότερα της Πρέβεζας.

Προηγούμενο Άρθρο

Συναντήσεις του Δημάρχου Πάργας σε Αηδονιά και Βαλανιδούσσα

Επόμενο Άρθρο

Τα αποτελέσματα στις εσωκομματικές της ΝΟΔΕ Πρέβεζας – Συνεχίζεται η διαδικασία (πίνακες)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

«Περιοδεύων Ισπανόφωνος Κινηματογράφος» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας με την ταινία “Η σκοτεινή πλευρά της καρδιάς/ Εlladooscurodelcorazon”

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό […]

Επιτροπή Πρέβεζα Ιστορία-Πολιτισμός-Περιβάλλον – Εκδήλωση για την ανάδειξη της προσωπικότητας του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης

Η Επιτροπή Πρέβεζα Ιστορία-Πολιτισμός-Περιβάλλον και η Τοπική Κοινότητα Νέας Κερασούντας, διοργανώνουν […]