Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 8:14

Επιστολή συμμετοχής στην “πανστρατιά” για την παραμονή του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα από την “Ανάπτυξη Τώρα”

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα” απέστειλε στις 20 Νοεμβρίου 2021, επιστολή προς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, την οποία κοινοποίησε προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τον Πρόεδρο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοπικονομικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Πρέβεζα κ. Γιάννη Σωτηρόπουλο.

Με την επιστολή αυτή η “Ανάπτυξη Τώρα” συμμετέχει στην “πανστρατιά” φορέων, συλλόγων και οργανώσεων του Δήμου Πρέβεζας που ζητούν την ανάκληση της απόφασης της γενικής συνέλευσης των καθηγητών του Τμήματος για μεταφορά του στα Ιωάννινα, την παραμονή του Τμήματος στην Πρέβεζα και την ενίσχυσή του για τη δημιουργία Πανεπιστημιούπολης στην Πρέβεζα.

Όπως έχει επανειλημμένα επισημάνει η “Ανάπτυξη Τώρα” στο συγκεκριμένο θέμα και για όποιες εξελίξεις υπάρχουν από ‘δω και πέρα υπάρχουν μεγάλες ευθύνες, κυρίως της δημοτικής αρχής, καθώς πιστεύουμε ότι ο Δήμος Πρέβεζας πρέπει να αποτελεί πρωτοπόρο φορέα στην ανάπτυξη της Πανεπιστημιούπολης Πρέβεζας.

Όλη η κοινωνία ωστόσο παρατήρησε την πολιτική “νωθρότητα” της δημοτικής αρχής Γεωργάκου-Ροπόκη, οι οποίοι μέχρι και σήμερα δεν έχουν πάρει καμία πρωτοβουλία στον αγώνα που δίνει η πρεβεζάνικη κοινωνία. Παρακολουθούν ατάραχοι το τμήμα να χάνεται από την πόλη, χωρίς να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ο Δήμαρχος δεν έχει ενεργοποιήσει ούτε καν την επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου και των φορέων, ώστε να συνεδριάσει και να λάβει αποφάσεις.

Η στιγμές είναι κρίσιμες και οι δημότες έχουν ήδη καταλάβει το ρόλο που έχει παίξει ο καθένας στο συγκεκριμένο θέμα.

Η πρόταση της δημοτικής παράταξης, όπως αυτή εκφράστηκε και στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι συγκροτημένη, υλοποιήσιμη και ξεκάθαρη:

Δημιουργία δεύτερου τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη της Πρέβεζας, σύμφωνα με την ακαδημαϊκή πρόταση του Τμήματος.

Για την απόλυτη στήριξη του τμήματός μας πάγια θέση της παράταξής μας εδώ και χρόνια είναι να έρθει η έδρα της σχολής στην Πρέβεζα.

Αντί των διετών προγραμμάτων που δεν λειτούργησαν να υπάρξει δομή σεμιναρίων του ΟΑΕΔ εντός των εγκαταστάσεων.

Το Πανεπιστήμιο να οργανώσει πρόγραμμα συνεδρίων και θερινών σχολείων στην Πρέβεζα σε συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Προκαταρκτικές συζητήσεις δημιουργίας ενός αναπτυξιακού οργανισμού οικονομικής έρευνας και οικονομικής ανάλυσης με τη συμμετοχή Περιφέρειας, Διαχειριστικής Περιφέρειας, Δήμου και Πανεπιστημίου με έδρα την Πρέβεζα.

ΠΡΕΒΕΖΑ 26/11/2021

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Υδροστρόβιλος σχηματίστηκε ανοικτά του Καναλίου

Επόμενο Άρθρο

Διασκέδαση με τους Ακριόνιους το Σάββατο στο Βαθύ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...