Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 23:40

Επιστολή στην υπουργό Παιδεία Νίκη Κεραμέως έστειλε ο Γιώργος Τρυφωνίδης

Ο πρώην Βουλευτής Πρέβεζας Γιώργος Τρυφωνίδης, έστειλε επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νικης Κεραμέως η οποία θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα στις 5 Μαΐου για την σύνοδο των Πρυτάνεων.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμη κα Υπουργέ

Κατά την επικείμενη επίσκεψη σας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, πιστεύω θα ήταν χρήσιμο, να επιθεωρήσετε τους χώρους (διαδρόμους, βιβλιοθήκη κλπ) όπου διδάσκονται οι φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου.

Επίσης ,είναι ευκαιρία, να  ζητήσετε από τον κ. Πρύτανη να σας υποδείξει τους πρόσθετους διαδρόμους κλπ χώρους όπου θα διδάσκονται οι φοιτητές του τμήματος Λογιστικής που προτίθεται να μεταφέρει από την Πρέβεζα στα Γιάννενα.

Εάν υπάρχει δυσκολία ανεύρεσης νέων διαδρόμων κλπ. σας έχω μια πιστεύω λογική για τα κρατούντα πρόταση. Οι φοιτητές του Τμήματος των Ιωαννίνων να διδάσκονται στους διαδρόμους τις πρωινές ώρες και της Πρεβέζης απογευματινές.

Με τις πρόσφατες αποφάσεις ο κ Πρύτανης και η Πρυτανεία αναβάλει την ίδρυση Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών γιατί οι συνθήκες δεν θα το επιτρέπουν όπως προβλέπει ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Πανεπιστημίου για τα έτη 2021-2022.

Είναι αδύνατο να φαντασθώ ότι θα προκρίνει η Πρυτανεία και νυχτερινή (μετά την απογευματινή) βάρδια στους διαδρόμους.

Αλλά ας σοβαρευτούμε. Είναι αδιανόητο για ένα Πανεπιστήμιο να ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ τις μόνες σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις (αίθουσες, αμφιθέατρα, εργαστήρια κλπ) δηλ τις εγκαταστάσεις του Τμήματος Λογιστικής που διαθέτει η Σχολή στην Πρέβεζα όπου θα μπορούσε άνετα να φιλοξενηθεί  ΑΜΕΣΑ, και το υπό ίδρυση Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα περιέλθουν αυτόματα στην ιδιοκτησία του Δήμου Πρέβεζας.

Δεν θέλω να υποβαθμίσω το εξαιρετικά σοβαρό αυτό θέμα, και δεν θα σας ζητήσω να ρωτήσετε τον κ. Πρύτανη: Γιατί κάνει ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ διάκριση μεταξύ των φτωχών φοιτητών του Πανεπιστημίου. Γιατί στους φτωχούς φοιτητάς των Ιωαννίνων τους πληρώνει το Πανεπιστήμιο στέγαση στα ξενοδοχεία, και στην Πρέβεζα ΟΧΙ. Γιατί οι φτωχοί φοιτητές εδώ στην Πρέβεζα να στεγάζονται με το στέρημα των γονιών τους;

Και δεν ζητώ να ρωτήσετε γιατί έχω μια πιθανή εξήγηση: Οι ιδέες, και τα πιστεύω του κ Πρύτανη έχουν Γεωγραφικό Περιορισμό. Σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν στο κάθε μέρος.

Γιώργος Τρυφωνίδης


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

20 χρόνια Preveza Jazz Festival: Έρχεται ένα εκρηκτικό 4ήμερα (26-29/5/2022)

Επόμενο Άρθρο

Ανακοίνωση του Γιώργου Νόβα για την υποψηφιότητα στη Ν.Ε. Πρέβεζας του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...