Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 9:55

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ουσία των εντομοαπωθητικών μπορεί να «σκοτώσει» το στέλεχος του κορωνοϊού

Οι επιστήμονες των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανακάλυψαν ότι το συστατικό που βρίσκεται σε εντομοαπωθητικά σκευάσματα μπορεί να «σκοτώσει» το στέλεχος του κορωνοϊού που προκαλεί την Covid-19, όπως μετέδωσε σήμερα το Sky News.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το εν λόγω συστατικό, το Citriodiol, ενδέχεται να προσφέρει ένα νέο στρώμα προστασίας κατά της Covid-19, σύμφωνα με επιστήμονες του βρετανικού Εργαστηρίου Αμυντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, μετέδωσε το Sky News.

Το Citriodiol είναι ήδη γνωστό για την αποτελεσματική του δράση απέναντι σε άλλους τύπους κορωνοϊού.

Οι επιστήμονες των Ενόπων Δυνάμεων της Βρετανίας πραγματοποίησαν έρευνα για να διαπιστώσουν αν μπορεί το προϊόν αυτό να παρέχει ένα προστατευτικό στρώμα έναντι της Covid-19, με τα αποτελέσματα αυτά να κυκλοφορούν την Τετάρτη.

Η εταιρεία που παράγει το Citriodiol πίστευε, επίσης, ότι θα μπορούσε να προσφέρει προστασία έναντι του νέου κορωνοϊού.

Το συγκεκριμένο σπρέι κουνουπιών δεν αποτελεί από μόνο του επαρκή προστασία και χρησιμοποιείται από τον στρατό στη Βρετανία ως πρόσθετο στρώμα μαζί με τις μάσκες, το καλό πλύσιμο χεριών και άλλες τεχνικές για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το Citriodiol παρασκευάζεται από λάδι φύλλων και κλαδιών του δέντρου ευκαλύπτου citriodora.

Πηγή :pronews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Τ. Θεοδωρικάκος: Επίσπευση διαδικασιών για μάσκες και προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία

Επόμενο Άρθρο

«Τιτάνια η προσπάθεια για τη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...