Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 23:58

Επικήδειος λόγος προέδρου ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας Νίκου Τζίμα για τον Ευάγγελο Μπενετάτο

Σήμερα, με τις ευχές της εκκλησίας μας, συγγενών και φίλων, η Πρέβεζα αποχαιρετά το εκλεκτό της, τον Ευάγγελο Μπενετάτο.

Και είναι μεγάλη τιμή για μένα, να τον αποχαιρετώ, γνωρίζοντας ότι τα λόγια μου, ταυτίζονται με τις σκέψεις και τα συναισθήματα των οικείων του αλλά και των περισσοτέρων από εσάς που παρευρίσκεστε σήμερα εδώ.

Αγαπημένε μας Βαγγέλη…σε προπέμπουμε σήμερα στην τελευταία σου κατοικία, με άγχος, λύπη και στεναγμό, όπως πρέπει να προπέμπουμε, ένα άξιο σύζυγο, ένα λατρευτό πατέρα και έναν ειλικρινή και αξιόπιστο φίλο.

Η ανατροφή σου με σταθερές και ξεκάθαρες ελληνοχριστιανικές αρχές, σε έκανε γνωστό στους περισσότερους κατοίκους της πόλης μας και σε διέπλασε σε ένα χαρακτήρα, έντιμο, ηθικό, γεμάτο από προσφορά, αλτρουισμό, φιλοξενία, καλοσύνη και ντομπροσύνη.

Είχες την ευτυχία να δημιουργήσεις μια καλή και άξια οικογένεια, διότι ο Θεός σου χάρισε, όπως το άξιζες, μία πιστή, ενάρετη, εργατική και ικανότατη σύζυγο. Αλλά σου χάρισε και δύο εξαίρετα παιδιά, που θα συνεχίσουν να τιμούν το λαμπρό όνομά σου.

Οι συζητήσεις μαζί σου, ήταν και ευχάριστες αλλά και ωφέλιμες, διότι ήσουν άτομο κοινωνικό και είχες κρυστάλλινη άποψη σε πολλά κοινωνικά θέματα. Το ύφος σου ήταν πάντοτε χαρούμενο, ούτε οργιζόταν, ούτε κακολογούσε κανένα. Δεν έκανες ποτέ άδικες και αυστηρές κρίσεις. Τα λόγια σου, ήταν σοφά και μετρημένα , και με το βλέμμα σου πάντοτε ήρεμο…να μας γεμίζει με σιγουριά και γαλήνη.

Ξεχώριζες για πολλά…χαρακτηριστική όμως ήταν, η διακριτικότητα, η λιτότητα, η εργατικότητα, η δημοκρατικότητα και το ήθος σου .Ενεργητικός σε πράξεις, και πάνω απ΄όλα, ένας ενεργός πολίτης, με συμμετοχή, δράση και μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Υπηρέτησες με αρχές και αξίες, με ήθος και ευγένεια, την Αυτοδιοίκηση. Κέρδισες δίκαια, με πολύ προσωπική δουλειά και διατηρώντας πάντοτε χαμηλούς τόνους, την εκτίμηση και το σεβασμό, συμπολιτών, συναδέλφων, εργαζομένων και πολιτικών.

Υποστήριξες με σταθερότητα, αρχές και αξίες, όλες σου τις πράξεις, ενεργούσες σωστά και αποτελεσματικά και υπηρέτησες τον τόπο μας με εντιμότητα και σεμνότητα. Όλη σου η ζωή, ήταν γεμάτη από αγώνες και μάχες…για ιδανικά, αρχές και αξίες..για την πρόοδο του τόπου μας.

Με την ίδια αγωνιστικότητα και ζήλο, υπηρέτησες και την μεγάλη μας δημοκρατική παράταξη, την Νέα Δημοκρατία. Ήσουνα πάντοτε παρών, στο άκουσμα της κάθε αγωνιστικής της σάλπιγγας. Συνεπής, εργατικός και πάντοτε ενωτικός. Ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Πρέβεζας, θέλω ταπεινά να σε ευχαριστήσω, για την δοτικότητα και την ανιδιοτελή σου προσφορά, όλα αυτά τα χρόνια στην Παράταξή μας.

Αγαπημένε μας Βαγγέλη .

Ο ενάρετος βίος και η εν γένει πολιτεία σου, αποτέλεσαν το διαβατήριο, για να εισέλθεις επάξια, στον οίκο του θεού.

Τίμησες επί σειρά θητειών, την θέση του Επιτρόπου της Αγίας ταύτης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Προσέφερες με παρρησία τις υπηρεσίες σου, τόσο στην Εκκλησία όσο και στον κλήρο αυτής.

Και ο Πανάγαθος Θεός, εις ανταπόδοση όλων των πράξεων σου…και θέλοντας να καταδείξει σε όλους μας, την ενάρετο και επάξια  διαδρομή της ζωής σου, διάλεξε να σε πάρει μαζί του, την σημερινή ημέρα, που η   Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Καλλίστρατου…

Καλή Στράττη λοιπόν να έχεις αγαπημένε μας Βαγγέλη, και στο τελευταίο ταξίδι της ζωής σου..αλλά δε θα σου πω αντίο….γιατί δεν θα φύγεις ποτέ από τις καρδιές όλων εμάς…που σε  αγαπήσαμε και θα ζεις εκεί παντοτινά…

Η Πρέβεζα σε αποχαιρετά και σε ευχαριστεί για όσα, υπέρ του καλού και του ωραίου έπραξες…

Αιώνια η μνήμη σου…

Προηγούμενο Άρθρο

“Παραδοσιακό μουσικό Σεργιάνι με τους ήχους Σαντουριού”

Επόμενο Άρθρο

Νέο Δ.Σ για το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...