Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, 1:00

Επανέρχονται οι 120 δόσεις, ποιοι θα ενταχθούν στις 36 – 72 δόσεις

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει ότι για όσους έχουν απωλέσει τις φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις των 72 ή 120 δόσεων έως την 1η Φεβρουαρίου 2023 δίνεται δυνατότητα αναβίωσης καταβάλλοντας 2 μηνιαίες δόσεις έως τις 31 Ιουλίου 2023 που αποσβένει παλαιές υποχρεώσεις. Ποσά που έχουν καταβληθεί ως υπερείσπραξη αποσβένουν τις παλαιότερες δόσεις με σειρά παλαιότητας. Αυτό προκαλεί αναστολή κατασχέσεων.

Για όσους φορολογούμενους είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις ή και είχαν ρυθμισμένες φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές την 1η Νοεμβρίου 2021 που συνέχισαν να τις εξυπηρετούν αλλά δημιούργησαν νέες δημιουργείται νέο σχήμα:

Οφειλές που καθίστανται ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Νοεμβρίου 2021 και έως την 1η Φεβρουαρίου μπορούν να ενταχθούν είτε σε 36 δόσεις με το επιτόκιο των 12 δόσεων ή σε 72 δόσεις με το επιτόκιο που ισχύει για τις 24 δόσεις.

Αναλυτικά οι νέες παρεμβάσεις

  1. Έκτακτη ενίσχυση στους συνταξιούχους: Όσοι δεν έλαβαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς θα λάβουν μέχρι το τέλος Μαρτίου εφάπαξ οικονομική ενίσχυση. Καλύπτει 1 εκατομμύριο συνταξιούχους και είναι από 200 έως 300 ευρώ. Αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη. Δεν δεσμεύεται και δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά ή κράτηση.
  2. Παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Επεκτείνεται για άλλους 6 μήνες σε μια σειρά προϊόντα και υπηρεσίες, μεταφορές, καφέ, κινηματογράφοι. Το μέτρο έχει στόχο να στηρίξει την επιχειρηματικότητα. Οι κλάδοι επηρεάστηκαν από την πανδημία και τώρα από τα υψηλά κόστη, λόγω ενεργειακής κρίσης. Κόστος 250 εκατ. ευρώ.
  3. Επιστροφή ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο. Η επιστροφή του φόρου συνεχίζεται και για το 2023. Κόστος 76 εκατ. ευρώ.
  4. Καταβολή εκκρεμών αγροτικών αποζημιώσεων. Επιταχύνουμε την καταβολή τόσο μέσω του ΕΛΓΑ όσο και μέσω του πλαισίου στήριξης. Κόστος 120 εκατ. ευρώ.
  5. Αύξηση και διεύρυνση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Αυξάνεται στα 200 ευρώ το ανώτατο ύψος για απασχολούμενους σε Υγεία και σε υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος. Διευρύνονται οι ειδικότητες που μπορούν να λάβουν τα επιδόματα. Κόστος: 80 εκατ. ευρώ.
  6. Νέο πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών. Έχοντας πλήρη επίγνωση των νέων δυσκολιών που προκάλεσε η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός και με αίσθημα δικαίου στους συνεπείς φορολογούμενους προχωράμε σε νέο πλαίσιο.
Προηγούμενο Άρθρο

Ανοιχτή προπόνηση για κορίτσια Δημοτικού με την Εβίνα Μάλτση

Επόμενο Άρθρο

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας: Τώρα ήρθε η ώρα να δείξουμε πως ο Πρεβεζάνικος λαός μπορεί να υπερασπιστεί την δημόσια Υγεια

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...