Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 17:15

ΕΠΑΛ Πρέβεζας: Με επιτυχία η ολοκλήρωση ”ΕΠΑΛληλες Δράσεις”

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πρέβεζας στα πλαίσια του προγράμματος «Μία νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» ολοκλήρωσε το έργο ‘’ΕΠΑΛληλες Δράσεις’’ για το σχολικό έτος 2019-2020. Το έργο συμπεριλάμβανε δύο δράσεις:

  1. Εικαστικός –  Οικολογικός φορτιστής
  2. Η πολιτισμική ταυτότητα της Πρέβεζας μέσα από τα μάτια των μαθητών στην οικοδομική

Στην δράση 1, δημιουργήθηκε από τους μαθητές μία μεταλλική κατασκευή σε σχήμα ανθρώπου όπου κρατώντας στο ένα χέρι ένα φωτοβολταϊκό πάνελ και παίρνοντας ενέργεια από τον ήλιο μπορεί να φορτίσει ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά, τάμπλετ).

Το έργο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα συνδυασμού σύγχρονης τέχνης και τεχνολογίας, αποδεικνύοντας ότι και τα δύο μπορούν να αλληλοεπιδράσουν δίνοντας ένα αποτέλεσμα αισθητικής φύσης και συνάμα πρακτικής χρήσης. Το έργο δημιουργήθηκε με σκοπό να τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο (π.χ. πλατεία) όπου μπορεί να είναι και χρήσιμο για τους πολίτες μας.

Στην δράση 2, οι μαθητές με τον φωτογραφικό τους φακό αποτύπωσαν ιστορικά κτηριακά στοιχεία της πόλης όπου αποτελούν τις πινελιές της τοπικής ιστορίας, χαρακτηριστικά σημεία της πόλης μας. Κτίρια, πόρτες, εκκλησίες, πλακόστρωτα, γωνιές της πόλης μας όπου αντικατοπτρίζουν την τοπική παράδοση και  αρχιτεκτονική έρχονται στην επιφάνεια μέσα από εικόνες και την οπτική των μαθητών.

Προηγούμενο Άρθρο

Η παρουσίαση του Νίκου Γεωργάκου στις εργασίες για το 5o Smart Cities

Επόμενο Άρθρο

Ερώτηση από Μπάρκα και Κάτση για την ολοκλήρωση του διαδημοτικού οδικού δικτύου που ενώνει Λιβαδάρι και Ελευθέρι με την Πάργα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...