Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 5:42

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αρχαία Νικόπολη, την Ιερά Μονή Φλαμπούρων και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερμηνείας του ΟΦΥΠΕΚΑ (photos)

Την ιστορία αλλά και το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο της Πρέβεζας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη ημέρα στην πόλη.

Συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Χρυσόστομο και τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο επισκέφθηκε αρχικά το αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης και τις παλαιοχριστιανικές Δομετίου και Αλκίσωνος, όπου ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανθή Αγγέλη, ενώ τον καλωσόρισε και ο επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνος Ζάχος.

Ο Παναγιώτατος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα θρησκευτικά μνημεία καθώς και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο χώρο, αναδεικνύοντας το πλούσιο ιστορικό παρελθόν που καθιστά τη Νικόπολη μοναδική.

Επίσκεψη στο Μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου

Επόμενη επίσκεψη του προκαθημένου της Ορθοδοξίας ήταν το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλιού στα Φλάμπουρα, όπου έγινε δεκτός με ευλάβεια από τους μοναχούς αλλά και αρκετούς πιστούς που βρέθηκαν εκεί.

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Μοναστήρι στα Φλάμπουρα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης γνωστός για τις οικολογικές του δράσεις και ευαισθησίες ξεναγήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερμηνείας του ΟΦΥΠΕΚΑ όπου τον υποδέχτηκε ο διευθύνοντας σύμβουλος του Οργανισμού Κώστας Τριάντης.

Την παρουσίαση του έργου του Κέντρου έκανε ο υπεύθυνος Στράτος Φλούδας, ενημερώνοντας τον Παναγιώτατο και για ζητήματα που αφορούν γενικότερα την προστασία του οικοσυστήματος.

Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής ερμηνείας του Οικουμενικού Πατριάρχου

Η διήμερη επίσκεψή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Πρέβεζα θα ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα με τα εγκαίνια στο Προσκυνητάρι του Αποστόλου Παύλου το οποίο κατασκευάστηκε από τη Μητρόπολη στο Λιθάρι , τόπο κηρύγματος του και την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού στη μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στις 18.30.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Εκδήλωση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Αρχαίο Θέατρο Νικόπολης (photos)

Επόμενο Άρθρο

Εγκαίνια για το προσκυνητάρι του Αποστόλου Παύλου στους Αγίους Αποστόλους Πρέβεζας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (photos)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...