Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024, 10:05

Εορταστικό μήνυμα του δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου & τον Ευαγγελισμό

«Πρεβεζάνες και Πρεβεζάνοι, αγαπητά μας παιδιά,

Σήμερα ανήμερα της μεγάλης της Ορθοδοξίας εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εορτάζουμε και τιμούμε την 202η επέτειο της 25ης Μαρτίου!

Στον ιστορικό και μαρτυρικό τόπο της υπέρτατης θυσίας για την ελευθερία, στην Πρέβεζα του ιερού βράχου του Ζαλόγγου, του Οδυσσέα Ανδρούτσου, της θρυλικής Δέσπως και της σφαγής από το Αλή Πασά στο χαλασμό της Πρέβεζας, κρατάμε σήμερα τις γαλανόλευκες με το σταυρό ψηλά!

Καλούμαστε όλοι μαζί ενωμένοι να αποτίσουμε φόρο τιμής και δόξας, ως οφείλουμε προς τις θυσίες και στους αγώνες των Ηρώων της απελευθέρωσης του Έθνους μας από τη σκλαβιά του Οθωμανικού ζυγού!

Σε όλο το Δήμο μας και σε κάθε Δημοτική μας Ενότητα και σε κάθε μας Τοπική Κοινότητα, οι γαλανόλευκες κυματίζουν ελεύθερες και υπερήφανες σε κάθε σπιτικό και επιχείρηση και τα παιδιά μας, το δικό μας αύριο, παρελαύνουν με αίσθημα πατριωτικού καθήκοντος και ευθύνης.

Δίνουν με βηματισμό προς το μέλλον που τους ανήκει το πιο ισχυρό και ελπιδοφόρο «παρών», με την ισχυρή θέληση αλλά και απαίτηση να ζήσουν και να αναπτυχθούν στην Ελλάδα που τους σέβεται, τους προφυλάσσει αλλά και τους προσφέρει το πλαίσιο ανάπτυξης, προόδου και εξέλιξης με συνέπεια και σταθερότητα στο σήμερα με όραμα και αξιώσεις για το μέλλον.

Σήμερα 25η Μαρτίου 2023 ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και 202 χρόνια μετά την έναρξη του απελευθερωτικού μας αγώνα από τον οικουμενικό ελληνισμό, καλούμαστε να τιμήσουμε τις θυσίες και τους αγώνες των προγόνων μας.

Έχουμε καθήκον ιερό να ακολουθήσουμε το μονόδρομο της αληθινής προόδου και της παραγωγικής μας συνεργασίας στο κοινό όραμα για προκοπή, ανάπτυξη και ευημερία στον τόπο μας και στην πατρίδα μας!

Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες, χρόνια πολλά στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες ανά την υφήλιο, χρονιά πολλά σε όλους εσάς με υγεία και προκοπή στα σπιτικά όλων σας.»

Προηγούμενο Άρθρο

Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Ζηρού

Επόμενο Άρθρο

«Περιοδεύων Ισπανόφωνος Κινηματογράφος» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας με την ταινία “ Che. Un hombre nuevo -Τσε, ένας καινούριος άνθρωπος”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...