Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 19:17

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ: Ένα υλικό παράδειγμα πως τα πράγματα μπορούνε να πάνε αλλιώς

«Το Πολυτεχνείο δεν είναι μια εικόνα αγίου για να προσκυνούν οι πιστοί και να γεμίζουν τα «παγκάρια» των κομμάτων αστικής εκπροσώπησης, αλλά μια παλλόμενη εξεγερτική μνήμη, που αποκτά ξανά νόημα κάθε χρόνο, όταν αναβαπτίζεται στις σύγχρονες αντιθέσεις και στο νέο ριζοσπαστισμό. Είναι ένα υλικό παράδειγμα πως τα πράγματα μπορούνε να πάνε αλλιώς, για τη δύναμη του αδύναμου, που τα κάνει όλα δυνατά»

Οι αγώνες ενάντια στη χούντα, η εξέγερση του Πολυτεχνείου για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, φωτίζουν διαχρονικά τους αγώνες του λαού μας για το δικαίωμα στη δουλειά, ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια που ρημάζει τις ζωές μας, την παιδεία, την υγεία, την ελευθερία, την αποδέσμευση της χώρας μας από τα πολεμικά ιμπεριαλιστικά σχέδια των «συμμάχων».

Η πάλη για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα αποκτά ειδικά αυτήν την εποχή κρίσιμο χαρακτήρα, αφού η κυβέρνηση καταπατά με τον πιο βάναυσο τρόπο τα κατακτημένα με αίμα δικαιώματα για την ελευθερία στη συνάθροιση, την απεργία, το συνδικαλισμό, την πολιτική και κινηματική δράση.

Ειδικά φέτος με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται , τους ανταγωνισμούς και τις πολεμικές εκστρατείες του κεφαλαίου να εντείνονται  και να απαιτούν θυσίες χωρίς τέλος για τα συμφέροντά τους,το σύγχρονο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η αντιδικτατορική πάλη για την ανατροπή της χούντας των συνταγματαρχών μας διδάσκει μέχρι και σήμερα να μην προσαρμοστούμε στην «κανονικότητα» που μας επιβάλουν, να μην συμβιβαστούμε αναζητώντας «ρεαλιστικές» λύσεις. Μας διδάσκει ότι όταν όλα γύρω μας φαντάζουν δυσοίωνα, η πάλη του λαού και της νεολαίας για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης αποτελεί την μοναδική εναλλακτική. Για να μπορέσει το πράγμα να πάει αλλιώς, απαιτείται το εργατικό-λαϊκό κίνημα να παλέψει για την συντριπτική ήττα της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ, για την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ και κόντρα στην συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, με κεντρικό στόχο να προκληθούν ουσιαστικά ρήγματα στην αστική πολιτική που θα χαράξουν τον δρόμο για ευρύτερες αλλαγές σε φιλολαϊκή-φιλεργατική κατεύθυνση.

Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή και παραμένει επικίνδυνο για το καθεστώς.

Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 5:30 μμ στο ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ

συγκέντρωση-πορεία-κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο εθνικής αντίστασης

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ε.Κ Πρέβεζας: Το Πολυτεχνείο εξακολουθεί να νοηματοδοτεί τον αγώνα για Δημοκρατία, Ισονομία, Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη

Επόμενο Άρθρο

Νέο Δ.Σ στον Πολιτιστικό Σύλλογο “Πρέβεζα” – Πρόεδρος ο Δημήτρης Κατωνιώτης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...