Εξαιρετική η παράσταση “Μια ζωή δύο πατρίδες” – Κέρδισε το χειροκρότημα

Τις καλύτερες εντυπώσεις απέσπασε η μουσικοθεατρική παράσταση “Μια ζωή δύο πατρίδες” για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή από το Σύλλογο του Αγίου Θωμά και το Σύλλογο Μικρασιατών και Ποντίων το Σάββατο το βράδυ στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.

Στη σκηνή ζωντάνεψε η μικρασιατική παράδοση, με μουσικά και χορευτικά δρώμενα και ο χρόνος γύρισε πίσω, στο παρελθόν με αναφορές για τις αλησμόνητες πατρίδες και το μικρασιατικό πολιτισμό αλλά και για τη μεγάλη τραγωδία που σημάδεψε ολόκληρο τον ελληνισμό.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ευχαρίστησε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους συντελεστές της παράστασης και τόνισε ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αλησμόνητες πατρίδες και τις αδικοχαμένες ψυχές που αιώνια θα φεγγοβολούν σαν άστρα στον ουρανό. “Σήμερα τιμούμε τον Πόντο και τη Μικρά Ασία” συνέχισε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε “100 χρόνια έχουμε καθήκον τιμής και μνήμης όλοι μας στους αδελφούς Έλληνες που έζησαν τα χρόνια της προσφυγιάς μέσα στην αγκαλιά της ίδιας μάνας πατρίδας όταν πέρασαν από τη μια πλευρά στην άλλη. Όλοι μαζί θα κάνουμε τον κύκλο του χορού που συμβολίζει τον κύκλο της ζωής”.

Την μουσικοθεατρική παράσταση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι Ζαλόγγου Γιώργος Σαριάνογλου και Λούρου Νίκος Παγγές, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βρυσούλας Χρήστος Κολιοφώτης, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Η Πρέβεζα τιμά και γιορτάζει τα 110 χρόνια ελευθερίας – Πρόγραμμα εορτασμού

Επόμενο Άρθρο

Γιατί Νέα Δημοκρατία και Μητσοτάκης, αποτελούν μονόδρομο για τη χώρα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...