Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 23:33

Εξαιρετική δράση για τον αυτισμό από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσπρωτικού

Από τον Δεκέμβριο του 2007 με απόφαση της γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό (World Autism Awareness Day).

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού σε συνεργασία με τον Σύλλογο διδασκόντων διοργάνωσαν την Παρασκευή 31 Μαρτίου μία εξαιρετική δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και ενημέρωση του κοινού για θέματα αυτισμού.

Λέξη-κλειδί η #συμπερίληψη που εναντιώνεται τον διαχωρισμό αλλά και λογικές αποκλεισμού, τόσο στη σχολική κοινότητα όσο και ευρύτερα στην κοινωνία.

Στόχος της δράσης είναι να δημιουργεί κουλτούρα αποδοχής της διαφορετικότητας στα παιδιά και τους νέους οι οποίοι θα δημιουργήσουν την αυριανή κοινωνία που θα σέβεται, θ’ αγαπά και θ’ αποδέχεται, αλλά και θα γνωρίζει τρόπους με τους οποίους θα στηρίζει τα άτομα με αυτισμό.  

Την εκπαιδευτική ενημέρωση των παιδιών είχαν οι Ψυχοπαιδαγωγοί του οικοτροφείου Ζίτσας «Ελένη Γύρα» δομή της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων.

Σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν καπελάκια και μπαλόνια στο χρώμα του αυτισμού, δωρεά την Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζηρού και της Σχολική Επιτροπής.

Αναγνώστηκε η ιστορία «Ο Φώτης και η Φωτεινή» για ένα παιδί με αυτισμό.

Ακολούθησε παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού από την κα Κατερίνα Γεωργακοπούλου, υπεύθυνη του οικοτροφείου Ζίτσας «Ελένη Γύρα» και την κα Τσουπάκη Χρυσούλα ψυχοπαιδαδωγό. 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού κ. Σωτήρης Κολοβός, εκ μέρους του ΔημουΖηρού η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης καΜαρία Γάλλιου, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζηρούκ. Θεόδωρος Πανούσης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Περικλής  Αθανασόπουλος.

Οφειλόμενες ευχαριστίες στον εικαστικό κ. Χάρη Γεώργα που εθελοντικά επιμελήθηκε το Δέντρο της Αποδοχής.

Προηγούμενο Άρθρο

Σοβαρός τραυματισμός μαθήτριας στην Ν. Σαμψούντα – Την χτύπησε αυτοκίνητο

Επόμενο Άρθρο

Άσκηση ετοιμότητας από την Π.Υ. Πρέβεζας την Τετάρτη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...