Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 20:29

Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας: Ανακοίνωση για τα νέα απαράδεκτα μέτρα της κυβέρνησης

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης από το Σάββατο 6/11 για την είσοδο στα εμπορικά καταστήματα απαιτείται:

 • Βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης
 • Rapid test ή PCR 48 ωρών
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας καθόλη την διάρκεια της παραμονής στο κατάστημα.
 • Επίσημο αποδεικτικό έγγραφο (πχ αστυνομική ταυτότητα)

Σε διαφορετική περίπτωση τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,

Δυστυχώς τίποτα νέο δεν έχουν τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της πανδημίας.

Έχουν ξανά τη σφραγίδα της “ατομικής ευθύνης” που αυτήν τη φορά την μετέφερε στις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων της Εστίασης και του Εμπορίου. Είναι η άλλη όψη των αλλεπάλληλων αναποτελεσματικών περιοριστικών μέτρων των προηγούμενου διαστήματος.

Τι λέει ουσιαστικά η κυβέρνηση στους επαγγελματίες, “όποιος θέλει να δουλέψει πρέπει να κλείσει την πανδημία έξω από το μαγαζί του”. Δηλαδή αυτό που δεν κατάφερε η ίδια, με το σμπαραλιασμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, που αφήνει ακόμα και σήμερα στην μοίρα του, αυτό που αποδείχτηκε ανίκανη η ίδια να υλοποιήσει, με την αποτυχία της στον πλήρη εμβολιασμό του πληθυσμού, το αναθέτει στο κάθε ξεχωριστό μαγαζί με χωροφύλακα τον επαγγελματία.

Και για τους “απείθαρχους” υπάρχει και ένα τσουχτερό πρόστιμο, για να υπογραμμίσει την παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών, στον λάθος χώρο, με αποπροσανατολιστικό ρόλο και στόχο τις εντυπώσεις. Τα επαπειλούμενα πρόστιμα δεν μπορούν και δεν πρόκειται να περιορίσουν την πανδημία.

Δεν φτάνει η ανησυχία των αυτοαπασχολούμενων για τα κρούσματα που σημειώνουν απανωτά ρεκόρ και η αναδουλειά μηνών από τα περιοριστικά μέτρα, δεν αρκεί η ακρίβεια που δείχνει τα δόντια της εδώ και μήνες και η αντιλαϊκή φορολογία που “ζει και βασιλεύει”, η κυβέρνηση φορτώνει στους αυτοαπασχολούμενους τις ευθύνες διαιώνισης της πανδημίας.

Ως εδώ! Γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση στη Δημόσια Υγεία και την οικονομία.

Οι ευθύνες δεν κρύβονται, η αντιλαϊκή πολιτική δεν εξωραΐζεται.

Η κυβέρνηση ελάχιστα μέχρι σήμερα έκανε για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, τη σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Δεν πήρε κανένα μέτρο ελέγχου για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους όπου συνωστίζεται μεγάλος αριθμός εργαζομένων και αποτελεί ίσως τον βασικότερο παράγοντα εξάπλωσης της πανδημίας.

Φέρει ακέραια την ευθύνη για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων αφού δεν οργάνωσε τον εμβολιασμό, στηριγμένη στην αναλυτική ενημέρωση, στον προληπτικό έλεγχο και την ιατρική παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

H κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια ρότα, με υποβαθμισμένα νοσοκομεία και εξουθενωμένο προσωπικό, με συνωστισμό στα ΜΜΜ, στους θρησκευτικούς χώρους, με συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία.

Οι αυτοαπασχολούμενοι για να επιβιώσουμε σε αυτές τις συνθήκες χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα στήριξης. Να τα διεκδικήσουμε και να τα επιβάλουμε με τη συλλογική δράση.

Ο σύλλογός μας θα πρωτοστατήσει στη διεκδίκηση για μέτρα που δίνουν πραγματική ανάσα και εξασφαλίζουν την επιβίωση.

Αγώνας μαζικός για την επιβίωση, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες κάθε επαγγελματία, έμπορου και εργαζόμενου.

Απαιτούμε:

 • Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κ.Υ. και των άλλων μονάδων των ΠΕΔΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κ.Υ και τις άλλες μονάδες των ΠΕΔΥ.
 • Καμιά διακοπή! Φθηνότερα τιμολόγια ενεργείας σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις. Κατάργηση όλων των χαρατσιών που ενσωματώνονται στους λογαριασμούς. Κατάργηση των ειδικών φόρου σε ενέργεια και καύσιμα.
 • Ρύθμιση των χρεών σε ΔΕΗ και άλλους παρόχους με δόσεις στο 5% του εισοδήματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια. Επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος στο ύψος των αυξήσεων για εμπόρους και αυτοαπασχολουμένους με εισόδημα μικρότερο των 12000 €.
 • Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους συναδέλφους έχουν κλείσει την επιχείρησή τους
 • Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης τη διαγραφή των χρεών που αφορούν την εισφορά υγείας. Η πανδημία αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι η υγεία οφείλει να είναι, δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες.
 • Αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών, όσο τα περιοριστικά μέτρα ήταν σε ισχύ, όπως έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.
 • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
 • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, επιβολή προοδευτικής φορολόγησης ανάλογα με το εισόδημα έως 45% στο μεγάλο κεφάλαιο
 • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν η θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

5/11/2021

Προηγούμενο Άρθρο

Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο: 7 Νοεμ – 13 Νοεμ.2021

Επόμενο Άρθρο

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (8-14/11/2021)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...