Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 7:49

Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας: Ανακοίνωση για την Απεργία στις 6 Απρίλη

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην Απεργία στις 6 Απρίλη στις 10πμ στο Φόρο, με τρίωρο κλείσιμο των καταστημάτων μας 9-12πμ!

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας σας καλεί  να ενώσουμε τις φωνές μας και να προβάλλουμε τις διεκδικήσεις για τα προβλήματα μας που καθημερινά διογκώνονται.

Η κρίση και η πανδημία προηγούμενα, δημιούργησαν ασήκωτα χρέη. Επανεμφανίστηκαν η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.

Οι λογαριασμοί ενέργειας έρχονται διπλάσιοι και τριπλάσιοι. H τιμή του πετρελαίου και της βενζίνης εκτινάχθηκαν, συμπαρασύροντας μεταφορικά και αλλά κόστη. Οι πρώτες ύλες σπάνε ρεκόρ μέρα με την μέρα.  Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος “κανονιών” στην αγορά.

Όλους μας απασχολεί το ίδιο ερώτημα «θα τα βγάλω πέρα σε αυτές τις συνθήκες;». Η καθημερινή προσπάθεια με την δουλειά μας δεν αρκεί. Τους κόπους μας τους καταπίνει η ακρίβεια, η φορολογία και τα χρέη.

Τα μετρά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι σταγόνα στον ωκεανό. Ουσιαστικά είναι κοροϊδία. Επιπλέον, τα ψίχουλα που ανακοίνωσε αφήνουν έξω χιλιάδες συνάδελφους που έχουν πραγματική ανάγκη και «κόβονται» από  δημοσιονομικά κριτήρια.

Κανένα από τα μέτρα δεν αντιμετωπίζει τις αιτίες της ακρίβειας οι οποίες είναι εδώ και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πού μεγάλες.

Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Να μπορέσουμε να δουλέψουμε στα μαγαζιά μας για να ζήσουμε τις οικογένειες μας με αξιοπρέπεια.

Την ίδια στιγμή, ο πόλεμος στην Ουκρανία με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας, έφερε σκοτωμούς και προσφυγιά στον ουκρανικό λαό, απειλεί με φτώχεια και βάσανα και εμάς στην χώρα μας.  Συγκρούονται ΗΠΑ ΕΕ ΝΑΤΟ και Ρωσία, για τα οικονομικά συμφέροντα των μονοπωλίων τους, για τα κέρδη των λίγων και την κυριαρχία στις αγορές. Σε τέτοιες συγκρούσεις, πολεμικές και οικονομικές, «το μάρμαρο» το πληρώνουν πάντα οι λαοί. Η Ελλάδα γίνεται πιθανός στόχος αντιποίνων. Παλεύουμε για να απεμπλακεί η χώρα μας από οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτό τον πόλεμο.

Οι συνέπειες του πολέμου διογκώνουν τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία.

Ο πόλεμος και η ανταγωνισμοί, τα υπερκέρδη μεγάλου κεφαλαίου, οι ασύλληπτοι φόροι για να γεμίζουν τα κρατικά ταμεία και να επιδοτούνται οι πλούσιοι, η πολιτική της απελευθέρωσης ενέργειας, είναι στο DNA της πολίτικης της ΕΕ που ακολουθεί απαρέγκλιτα η κυβέρνηση.

Χρειάζεται η απόγνωση και η οργή να γίνουν συλλογική δύναμη, να χτυπήσουν τις πραγματικές αίτιες. Να φέρουμε στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις μας ως έμποροι!

Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά που πλήττονται από τις ίδιες φιλομονοπωλιακές πολιτικές. Να δυναμώσει ο κοινός συντονισμός με τις άλλες ομάδες επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων και τα σωματεία τους.

Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί και μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια στις πολιτικές που μας εξοντώνουν και να αποσπάσουμε κατακτήσεις.

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας, αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες της πόλης μας, να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Απρίλη στις 10πμ στο Φόρο με τρίωρο κλείσιμο των καταστημάτων τους 9-12πμ.

Να μην λείψει κανείς! Όλοι μαζί, είμαστε πιο δυνατοί μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Διεκδικούμε:

 • Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, και των χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών.
 • Κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
 • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ ως τη μόνη αποδεκτή λύση που μπορεί να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία των μικροεπιχειρήσεών μας
 • Κατάργηση χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος αλλά και δραστική μείωση των απαράδεκτων και άδικων έμμεσων φόρων που κατατρώνε το εισόδημα μας
 • Μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν πάρει ποσά έως 12.000 €, για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις
 • Αποζημίωση για κάθε συνάδελφο επαγγελματία τουλάχιστον 500 ευρώ που νοσεί ή νόσησε και δεν μπορεί να εργαστεί
 • Διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες που συσσωρεύτηκαν ως αποτέλεσμα της προηγούμενης κρίσης, 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους
 • Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Διαγραφή τόκων και προστίμων για τα χρέη ατομικής ασφάλισης, κατάργηση της εισφοράς υγείας και των χρεών που προκύπτουν από αυτή
 • Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.
 • Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα.
 • Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. Καμία διακοπή σε επαγγελματίες και νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν λογαριασμούς
 • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
 • Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α
 • Απαλλαγή όλων των α/α από δημοτικά τέλη για 6 μήνες. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση

Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Τετάρτη 6 Απρίλη απεργία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα 10 πμ συγκέντρωση στον ΟΤΕ

Επόμενο Άρθρο

Σύλλογος Εστίασης & καφέ μπαρ Πάργας: ”Γνωριμία με τους τοπικούς παραγωγούς”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...