Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2024, 22:18

Εκλογές Επιμελητηρίου: ”Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία” – Σχεδιασμός άμεσων νέων δράσεων

Ο Επιμελητηριακός συνδυασμός ”Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία” με επικεφαλής τον Γιάννη Γιαμά, προχώρησε πριν από λίγο στην ανακοίνωση του σχεδιασμού και άμεσων νέων δράσεων με ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα στο facebook.

Δείτε αναλυτικά:

*Άμεση κάλυψη θέσεων με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με το οργανόγραμμα του επιμελητηρίου μας για την εύρυθμη λειτουργία του φορέα.

*Απόκτηση κτηρίου για την δημιουργία επιμελητηριακού μεγάρου για τη στέγαση των υπηρεσιών μας καθώς και των σωματείων-συλλόγων μελών μας.

*Δημιουργία ψηφιακού συμβούλου-γραφείο υποστήριξης κάθε μορφής αιτημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους -μέλη μας.

*Δημιουργία κέντρου διαμεσολάβησης και επίλυσης διαφόρων με εξωδικαστικό τρόπο υποθέσεων των μελών μας.

*Σχεδιασμός σοβαρής πολιτικής για τον πρωτογενή τομέα αναδεικνύοντας τα μοναδικής ποιότητας προϊόντα μας (πρώιμα κηπευτικά, χοιρινά, πτηνά, ιχθυρά αιγοπρόβατα και φυσικά το ελαιόλαδο) ώστε να μπορούν τόσο οι παραγωγοί όσο και οι μεταποιητές έγκαιρα και αποτελεσματικά να αξιοποιούν ευρωπαϊκούς πόρους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης και προγράμματα ενίσχυσης. Αναβάθμιση του τομέα έρευνας και καινοτομίας.

*Δημιουργία δικτύου (cluster) για την σωστή προώθηση των πιστοποιημένων προϊόντων των επιχειρήσεων -μελών μας.

*Ανάπτυξη συνεργασίας με το πανεπιστημιακό ίδρυμα της περιοχής σε θέματα επιμόρφωσης ενημέρωσης  των μελών μας, σε θέματα αναπτυξιακών κινήτρων και επιχειρηματικότητας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και από κοινού συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα

*Άμεση τοποθέτηση ως ενότητα μαθήματος εκπαίδευσης το ΓΕΜΗ στους φοιτητές του πανεπιστημιακού-τμήματος Πρέβεζας φυσικά σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

*Προγραμματισμός για καθολική συνάντηση όλων των επισιτιστικών επαγγελμάτων για δημιουργία -ονοματοδοσία χαρακτηριστικών γευμάτων που να σηματοδοτούν την κάθε περιοχή καθώς και δημιουργία φεστιβάλ γαστρονομίας στο χώρο της Αρχαίας Νκόπολης με σημείο αναφοράς την τότε εποχή, σε συνεργασία με την λέσχη αρχιμαγείρων και τοπικών σεφ.

*Ενίσχυση εκθεσιακής πολιτικής και δημιουργία κλαδικών εκθέσεων (πχ ναυτικό σαλόνι)

*Μεταφορά της έκθεσης τοπικών προϊόντων στο Σύνταγμα στο χώρο του μετρό.

*Αναβάθμιση της γιορτής της σαρδέλας σε συνεργασία  με το δήμο Πρέβεζας σε γιορτή ψαριού.

*Δημιουργία σεμιναρίων για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις -μέλη μας που το έχουν ανάγκη και όχι μόνο ανέργων.

*Παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης ακόμη και στα μέλη μας

*Δημιουργία ηλεκτρονικής αγοράς (marketplace) μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις –  μέλη μας θα μπορούν να προβάλουν και να πωλούν τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους σε όλο τον κόσμο ,αποκτώντας τη δική τους ηλεκτρονική βιτρίνα και ηλεκτρονικό κατάστημα.

*Τη διαφήμιση, το marketing και την προώθηση της ψηφιακής πλατφόρμας (που είναι και το πιο κοστοβόρο κομμάτι) θα αναλάβει το επιμελητήριο.

*Αξιοποίηση των διασυνοριακών προγραμμάτων interreg, του δικτύου της δωδεκάδας και της Πάφου.

*Καθιέρωση voucher τεχνολογίας για τα μέλη μας για να αποκτήσουν, όσοι δεν διαθέτουν δική τους ιστοσελίδα και δικό τους e-shop.

*Δημιουργία κάρτα μέλους του επιμελητηρίου από την οποία το  μέλος μας θα έχει μια σειρά προνομίων σε ένα ευρύ κύκλο επιχειρήσεων για την κάλυψη των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων  (πχ ιστοσελίδες, αναλώσιμα, ενοικιάσεις leasing και άλλες παροχές).

*Σύναψη μετά από διαγωνισμό ομαδικού ασφαλιστηρίου νοσοκομειακού συμβολαίου για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη μας με προνομιακή συμμετοχή τους στα ασφάλιστρα.

*Αδελφοποίηση με αρκετά επιμελητήρια για μεταφορά γνώσης και καλών πρακτικών (Φλώρινα -Κρήτη-Αθήνα ΕΕΑ-Ανατολική Μακεδονία και Θράκη).

Πηγή: Facebook

Προηγούμενο Άρθρο

Την Γαλήνη υποδέχεται η Νικόπολη για την 6η αγωνιστική στο ΔΑΚ

Επόμενο Άρθρο

Εκλογές Επιμελητηρίου: Ερμής Σιόρεντας: ”Δεν αντέχω τους δήθεν” – Υποψήφιος με τον Γιάννη Γιαμά

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...