Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 7:12

Εκδήλωση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Αρχαίο Θέατρο Νικόπολης (photos)

Στο Θέατρο της Αρχαίας Νικόπολης έναν μοναδικό χώρο που αποτελεί σταυροδρόμι της ρωμαϊκής περιόδου και των πρώτων χρόνων του Χριστιανισμού πραγματοποιήθηκε η συνάντηση χορωδιακών σχημάτων της Πρέβεζας προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου το οποίο αναστηλώθηκε και μπορεί να φιλοξενεί πλέον εκδηλώσεις, συναντήθηκαν η Χορωδία Ψαλτών της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, τα Ηχοχρώματα, το παιδικό τμήμα της Αρμονίας και η Παραδοσιακή Χορωδία του Δημοτικού ωδείου Πρέβεζας, παρουσιάζοντας εκκλησιαστικούς ύμνους, παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ,μίλησε για το θρησκευτικό του έργο και τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία του χώρου της Νικόπολης και στο πέρασμα του Απόστολου Παύλου από αυτή. Επίσης προσέφερε στον Παναγιώτατο εκ μέρους του λαού της περιοχής μια εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Γνώστης της ιστορίας του τόπου φάνηκε και ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ο οποίος τον χαρακτήρισε ως τόπο περιηγητών και μορφών της Χριστιανοσύνης όπως ο Απόστολος Παύλος . Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Αμβρακικό Κόλπο και στην ανάγκη προστασίας του οικοσυστήματος, εκφράζοντας την ευχή για ευόδωση των προσπαθειών ένταξης της Νικόπολης στην UNESCO.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τα χορωδιακά σχήματα για την παρουσία τους και τον δήμο για τη διοργάνωση, ενώ δέχτηκε και δώρα από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας Δημήτρη Σουμαλεύρη.

Ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ”Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας, παρέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ένα λευκό περιστέρι με τον κ.κ. Βαρθολομαίο αφού το ασπάζεται να το αφήνει να πετάξει στον ουρανό πάνω από το Αρχαίο Θέατρο.

Την όμορφη βραδιά τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους οι προσκεκλημένοι Μητροπολίτες, οι βουλευτές Σπύρος Κυριάκης και Κώστας Μπάρκας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Αηδώνη, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανθή Αγγέλη, οι στρατιωτικές και λοιπές αρχές από την ευρύτερη περιοχή και αρκετός κόσμος.

Μουσική εκδήλωση - Αρχαίο Θέατρο Νικόπολης

 Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έχει από σήμερα η πλατεία του Αγίου Νεκταρίου στην Πρέβεζα (photos)

Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αρχαία Νικόπολη, την Ιερά Μονή Φλαμπούρων και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερμηνείας του ΟΦΥΠΕΚΑ (photos)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...